SRAMOTA

Netko je ukrao fotozamku, postavljenu da snimi tajni život stanara šume

Protiv počinitelja. kažu iz Javne ustanove, bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu
 Screenshot YouTube

Dvadeset i peta epizoda dokumentarističkog serijala ‘Što je sova vidjela?‘ objavljuje se s okusom gorčine i razočarenja, poručili su iz Javne ustanove Međimurska priroda. U šumskom staništu nedaleko Čestijanca bile su postavljene fotokamere s ciljem nadzora divljih životinja. Nažalost, između 8. veljače i 18. ožujka nepoznati počinitelj ih je demontirao i potom ukrao. Protiv počinitelja će, kažu, podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

- U arhivi imamo na raspolaganju snimku nutrije. A kako su “Zlikovci u prirodi” aktualna tema istoimenog projekta (ali i nažalost ljudske aktivnosti, krađe), u novom videu predstavljamo nutriju. Jedan od zlikovaca koji je čest u našoj prirodi je upravo nutrija. U trideset sekundi trajanja videa pogledajte što radi - dodali su.

Serijalom ‘Što je sova vidjela‘ Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode potiče i senzibilizira zainteresiranu javnost na praćenje i dojave o opažanjima divljih vrsta. Mogu se poslati preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na njihovoj web stranici.

https://youtu.be/LPvqZ7GyGsc?si=1gNkDZvfZT6jm_Cs
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:21