SRAMOTA

Netko je dva pitona strpao u kartonsku kutiju i izbacio van, albino mužjak je bio na polumrtav

Pretpostavlja se kako je riječ o neželjenim ljubimcima, no moguće je da svemu kumuju i financijske neprilike

Albino mužjak

 RSPCA

Dva dijamantna pitona pronađena su u kartonskoj kutiji u britanskom Doncaster, objavili su iz RSPCA (Kraljevskog društva za prevenciju okrutnost prema životinjama). Pretpostavlja se kako se radi o neželjenim ljubimcima, koje je okrutni vlasnik samo utrpao u kutiju i izbacio van.

Riječ je o mladim, odraslim zmijama. Albino mužjak ima respiratornu infekciju i vjerojatno je zbog nje toliko mršav i da nije pronađen, ne bi preživio. Ženka je bila u boljem stanju. Dužina im je 1.8 odnosno 2.4 metra i trenutno su smješteni u privremenom domu, gdje se stručnjaci brinu za njihovo zdravlje. Kad se mužjak oporavi, tražit će im se novi dom.

- Iz njihovog stanja je jasno da se vlasnik o potrebama zmija nije brinuo. Očigledno je mužjak dugo u ovako lošem stanju i sasvim sigurno ne bi preživio. Vjerujemo da je vlasnik pokušao udomiti ljubimce, a kada nije uspio, izgubio je interes za njih. Moguće je i da nije imao novca da se za njih brine, pa ih je jednostavno ostavio - rekao je za BBC inspektor organizacije Ben Cottle - Shaw i zamolio je da im se jave oni koji prepoznaju zmije, kako bi mogli doći do osobe koja ih je ostavila.

Prošle godine RSPCA je dobila više od tisuću poziva za zmije u nevolji.

image

Albino mužjak

RSPCA
image

Ženka

RSPCA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:29