INSPEKCIJA

Neslužbeno se doznaje kako je toplina mora utjecala je na pomor ribe u Jadranu

Nakon što su isplivale pojavila su se nagađanja je li riječ o tome da su same nastradale ili su možda pale s kakvog ribarskog broda


 

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Veće količine mrtvih riba cipala isplivale su u utorak u blizini plaže u Stobreču gdje je nakon dojave stigla ribarska inspekcija kako bi obavila očevid, a pretpostavlja se da je do pomora došlo zbog povišene temperature mora i nedostatka kisika.

"Rano poslijepodne dobili smo dojavu o mrtvim ribama na površini mora blizu plaže u Stobreču te smo našim brodom na to mjesto odvezli ribarske inspektore Ministarstva poljoprivrede i oni su obavili očevid," rekao je za Hinu Željko Kuštera, lučki kapetan Lučke kapetanije Split.

Po njegovim riječima ribarski inspektori su napravili zapisnik o onomu što su vidjeli. Kuštera je rekao da je komunalnom redarstvu predloženo da pokupi mrtve životinje te da ih se propisno zbrine.

Prema prvim neslužbenim informacijama, na pomor riba vjerojatno je utjecala povišena temperatura morske vode što uzrokuje nedostatak kisika.

Podsjetimo, odmah nakon što su ribe isplivale pojavila su se nagađanja je li riječ o tome da su same nastradale ili su možda pale s kakvog ribarskog broda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:50