AKCIJA

Neobičan prizor: Vozači u šoku gledali kako jato nojeva trči ulicama grada

Pobjegli su s lokalne farme, nakon što radnik nije dobro zatvorio vrata njihovog životnog prostora

Ilustracija

 Viralpress/Viral Press/Profimedia

Na gradskim pločnicima navikli smo vidjeti neke životinje - pse, mačke, ptice... No, da vidimo jato nojeva kako trče pločnikom, sasvim je sigurno kako bismo u prvi mah pomislili da nešto nije dobro s našim vidom. Nakon što bismo provjerili vid, preispitali bismo sve što smo konzumirali zadnja 24 sata.

Vjerojatno su tako razmišljali svi koji su se zatekli u kineskom gradu Chongzuo, gledajući kako 80-ak nojeva trči ulicama. Bilo je to nakon ponoći, tako da su sigurno mnogi pomislili kako su popili čašicu viška. Zna se dogoditi da noj pobjegne s farme na kojoj živi i da trči ulicama, što je često očajnički pokušaj da spasi život, no da ih pobjegne cijelo jato?!

Do neobične situacije došlo je krivnjom radnika na farmi gdje životinje žive. On nije dobro zatvorio vrata prostora u kojem oni žive, pa su ptice krenule vani. Najprije pažljivo i pomalo sramežljivo, a potom su osjetile slobodu i dale petama vjetra. Potom su se uznemirile kad su se našle u gradu, jer su ih uplašili čudni zvukovi.

Policija je odmah izašla na teren, a pomogli su im i prolaznici, tako da se većina ptica vratila nazad. Pošto nije napomenuto da su to ljubimci, jasno je kako je riječ o farmi, što znači da nesretne životinje neće dobro završiti. No, ostaje utjeha da su se barem uspjele nakratko dobro istrčati, a neke su i zauvijek pobjegle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:43