KORISNO JE ZNATI

Napadaju li vrane uopće pse i što napraviti kako bi se taj scenarij uspješno izbjegao?

Najvažnije je znati kako ove ptice ne napadaju kako bi ozlijedile, jer pse vide kao predatore
 Dieter Möbus/Panthermedia/Profimedia/Dieter Möbus/Panthermedia/Profimedia

Napadaju li vrane pse? Da, ali samo ako im se približe gnijezdima. Ove ptice nikad ne napadaju iz čistog mira. One na pse i za njih je najbolje kloniti se grabežljivaca. No, postoji mogućnost da će vrana napasti psa na temelju njihovih prethodnih loših iskustava. Možda se pas nije dovoljno približio da osjeti prijetnju, ali je vrana ipak započela napad, piše World Dog Finder.

Primarna svrha vrana koje napadaju pse je da ih prestraše i potjeraju s područja kojeg čuvaju. Većina pasa imat će prednost kada je u pitanju napad ovih ptica.

Čak i ako vašeg psa napadne nekoliko vrana, moći će se obraniti. Vrane će obično napasti, a zatim odletjeti i gledati što će pas učiniti. Ako se pas odmakne, neće ponoviti napad, ali ako on ostane na istom mjestu, postoji šansa da će vrane ponovno krenuti na njega. No, čak i manji psi mogu se uspješno braniti od njihovih napada.

Najbolje što možete učiniti je izbjegavati odlazak na mjesta gdje bi vrana mogla imati gnijezda i bebe. Trebali biste pažljivo otići ako ikada naletite na gnijezdo. Važno je znati i da će ove će ptice napasti samo ako čuvaju svoje bebe, ali ako su im ptići stari nekoliko tjedana, u većini slučajeva neće izvesti napad jer će njihove bebe moći letjeti.

Dakle, ako vidite vranu ili skupinu vrana, trebali biste krenuti u drugom smjeru sa svojim psom i ne riskirati da naletite na njihovo gnijezdo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:44