VELIKO PRIZNANJE

Najveći akvarij u Hrvatskoj dobio certifikat održivosti Friend of the Sea

S radom je počeo kao privatni obiteljski pothvat koji je pokrenula biologinja Milena Mičić

Ilustracija

 Megan Maloy/Imagesource/Profimedia

Aquarium Pula, najveći akvarij u Hrvatskoj, upravo je dobio certifikat održivosti Friend of the Sea za svoje izuzetne napore u očuvanju mora, piše Regional Express.

Za dobivanje tog certifikata, akvariji moraju zadovoljiti niz rigoroznih kriterija. Među njima su i najviši standardi dobrobiti životinja i sprječava zatočenje sisavaca osim ako se ne naprave posebne iznimke.

Aquarium Pula nalazi se u 130 godina staroj austrougarskoj zgradi s prekrasnim pogledom na povijesnu pulsku luku, pogodno smještenu da u potpunosti osjetite ljepotu mora. Nekadašnja tvrđava danas obiluje morskim svijetom koji se pretežno nalazi u Jadranskom moru, hrvatskim jezerima i rijekama, ali i u morima diljem svijeta.

S radom je počeo kao privatni obiteljski pothvat koji je pokrenula biologinja Milena Mičić 2000. godine, a sada je izrastao u najveći akvarij u Hrvatskoj.

- Akvarij se može pohvaliti jednim od najraznovrsnijih prikaza mediteranskog života u Europi, kao i brojnim tropskim eksponatima prikazanim na površini većoj od tri tisuće kvadrata - rekla je Milena Mičić, ravnateljica Akvarija Pula.

Ona je pokrenula akvarij koji je danas poznat po visokokvalitetnom vodenom iskustvu, ali i po intenzivnom istraživanju i edukaciji okoliša. Aquarium Pula stavlja naglasak na edukativni turizam organiziranjem niza aktivnosti i radionica s ciljem privlačenja svijesti o mnoštvu prijetnji s kojima se suočava ocean, kao i očuvanju biologije.

Aquarium Pula dobio je veliku medijsku pozornost zbog svog uključivanja u brojne tekuće programe očuvanja. Najznačajniji su Centar za spašavanje morskih kornjača i Utočište plemenitih oklopa, oba priznata od strane hrvatske Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 14:02