UDRUGA AWAP

Najljepši dio spašavanja životinja: ‘Oporavili su se i vrijeme je da ih pustimo da se vrate kući...‘

Većina tih ptica kod njih je bila na rehabilitaciji tijekom cijele time, uz iznimku orla štekavca

Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Svi koji pomažu divljim životinjama reći će da nema boljeg osjećaja nego kad ih, oporavljene, vrate u njihov dom. Potvrdili su to volonteri udruge AWAP, koji su u petak pustili na slobodu orla, tri rode, osam škanjaca i jednu bijelu žličarku. Većina tih ptica kod njih je bila na rehabilitaciji tijekom cijele time, uz iznimku orla štekavca, koji je bio oko dva mjeseca i koji je vraćen na mjesto gdje je i pronađen - u Husje kraj Karlovca.

- Jako nam je drago da su puštanju prisustvovali svi koji su na bilo koji način bili uključeni u spašavanje orla: mještani koji su ga pronašli ozlijeđenog i dojavili, zatim ga preuzeli i dovezli u AWAP članovi Renger - Čuvari prirode Karlovac, djelatnice Javne ustanove za zaštitu prirode Natura Viva Karlovac te Zoran Horvat iz AWAP-a.

Divan, sunčan dan maksimalno je iskorišten, ptice imaju šansu još uvijek pronaći partnere i gnijezditi se i nadamo se imati mladunčad. Orao je našao odmah partnericu i zato se i pušta na istom mjestu gdje ih se i nađe jer postoji mogućnost da ih partner čeka - pojasnili su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:03