NIJE MU LOŠE

Najbogatiji pas na svijetu ‘prodaje‘ vilu za 31,75 milijuna dolara: Ima privatni avion, svog kuhara...

Gunther putuje po svijetu u privatnom zrakoplovu i ima vlastitog chefa koji brine da jede samo odabrane đakonije

Ilustracija

 David Špidlen/Bod Zlomu/Profimedia

Gunther, tako se u "Prijateljima" zvao nedavno preminuli James Michael Tyler koji je utjelovio poznato lice iz kafića Central Perk. Smrtno zaljubljen u Rachel koja to ne zna. Do samog kraja serijala.

Taj Gunther, iako je glumio u "Prijateljima", bio je miljama daleko od bogatstva u kojem uživa Gunther VI. Koji je, na određeni način, dio aristokracije. Njemački ovčar, šesti u nizu, s imetkom od približno pola milijarde dolara.

Time frazemu "pseći život" daje potpuno novi sadržaj.

Taj Gunther, VI., odlučio je - dobro, ne on nego osoblje koje upravlja njegovim imetkom: mislim da se taj posao, "čuvati psa milijunaša", plasira izuzetno visoko na popisu idealnih poslova - prodati vilu u Miamiju. Nije to bilo koja vila, Guntherov ju je predak kupio od Madonne za 7,5 milijuna dolara prije dva desetljeća. Sadašnji nasljednik je, navodi londonski The Times, uživao spavati u bivšoj Madonninoj spavaćoj sobi. A vila, sagrađena u toskanskom stilu, ima pogled na ocean.

Odluka o prodaji je bila razumna jer su cijene nekretnina skočile u nebo pa je Gunther VI. dobio 31,75 milijuna dolara za vilu. Dobar posao u Miamiju. A ima Gunther još nekretnina pa se ne treba brinuti da će ostati bez kućice.

Tako je financijski ojačan njegov fond koji je lansiran 1992. godine, u doba Gunthera III. Njegova vlasnica, njemačka grofica Karlotta Liebenstein, tada je umrla i imutak ostavila najdražem živom biću, psu. Pa se stvorila loza nasljednika i eto nas kod Gunthera VI.

On, prenosi Times, putuje po svijetu u privatnom zrakoplovu i, samorazumljivo, ima vlastitog chefa koji brine da jede samo odabrane đakonije. Doručak - kuhani najfiniji komadi mesa.

Carla Riccitelli jedna je od upraviteljica Guntherove zaklade. Zadužena je primarno za pitanje nekretnina, a zaklada ima u vlasništvu, između ostalog, i muški nogometni klub i ženski plivački tim. Gospođa Riccitelli, koja živi u Toskani, navodi da Guntheru VI. nije baš tako lako. Kad on dođe k njoj ili ona k njemu, pas bogataš se nalazi u ozbiljnom problemu - kako se nositi s njezinih šest mačaka. Jest on nasljednik, ali ona je upraviteljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:19