SVAKA MU ČAST

Muškarac skočio u jezero za aligatorom koji mu je htio pojesti psa: "Udario sam ga u oko!"

Novinarima je kasnije rekao kako ni na trenutak nije razmišljao hoće li spasiti svojeg ljubimca
Aligator koji je zgrabio Jakea
 Printscreen YouTube

Svaki pravi skrbnik bi dao sve što može da spasi svojeg voljenog ljubimca. No, koliko njih bi skočilo u jezero, spremno da se sukobi s gladnim aligatorom? Jedan muškarac iz Holidaya na Floridi napravio je upravo to - kad je gmaz povukao njegovog psa u vodu, uopće nije razmišljao, nego se bacio naglavačke u jezero. Njegov jedini cilj bio je učiniti sve što može da spasi voljeno biće, piše abcactionnews.

Mike McCoy je bio u uobičajenoj šetnji sa svojim Jakeom, osmomjesečnim labradorom. Aligator je odjednom iskočio iz ribnjaka i povukao psa sa sobom u vodu. Mike nije oklijevao, nego je skočio za njima.

- Zaobišao sam aligatora, udario ga u oko i izvukao iz vode, tako da nije imao kamo dok nije pustio psa. Čitao sam nešto o krokodilima, pa sam znao kako postupiti - rekao je McCoy, koji je novinarima pojasnio kako nije ni sekundu razmišljao o tome hoće li spasiti svojeg psa ili ne. Nije ni razmišljao o tome da je riječ o prilično velikom aligatoru (između dva i tri metra, kažu očevidci) niti da ga on može ozlijediti. Reagirao je instinktivno, braneći svog člana obitelji. Da to nije napravio, aligator bi pojeo psa.

Izvukli su se van ribnjaka i otišli kod liječnika. Imaju samo nekoliko šavova. Jakea je krokodil ozlijedio kad ga je zgrabio, no osim toga nije bilo drugih ozljeda. Njegov skrbnik ima ozlijeđene prste na rukama, no neće imati nikakve trajne posljednice nakon što rane zarastu. Medicinska sestra pomogla je Mikeu, a premotala je i Jakea. Novinarima je rekla kako zaista nije često da dođu dva pacijenta, čovjek i pas, s ugrizom krokodila. No, sretna je što su ozlijede minimalne.

O s obzirom na to da u ribnjaku živi velika i gladna zvijer, građani su upozoreni na to da budu na oprezu. Uz to, radi se na tome da se aligatora ulovi i premjesti na neko mjesto dalje od ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:37