MUDRA ODLUKA

Možda nije najljepši na svijetu, ali je njihov! Upoznajte mačka koji je uselio u jedan kafić

Mazan je, gosti ga jako vole, a on radi kako mu dođe: ljeti spava vani, zimi unutra, priča vlasnik Zoran
Mačak Đorđe
 Kafić Viola

Đorđe je nekad bio ulični mačak koji se motao oko kafića Violina u Koprivnici. Hranili su ga zaposlenici kafića, pa je on uvijek bio negdje u blizini da se pomazi i najede. Onda je jednog dana Đorđe, a bilo je to prije dvije godine, odlučio da više nema smisla kružiti oko bara kao mačak oko vruće kaše. Tako je, veoma jednostavno i prirodno, uselio u kafić. Svi znamo kako to izgleda kad mačka nešto odluči - to tako i bude.

- Počeo je tu živjeti i mi smo ga primili. Što ćemo, naš je. Zimi spava u kafiću, ljeti više voli biti vani. Radi kako želi, sve mu je dopušteno. Jako je drag i mazan, svi gosti ga vole, tako da smo prilično sretni što je uselio k nama - kaže Zoran, vlasnik kafića.

image
Mačak Đorđe
Kafić Viola

Malac ima sve što mu treba: hrane ga, maze, a veterinarska skrb mu je osigurana. Nedavno je bio bolestan, no izliječili su ga i opet je kao novi. Kako bi proslavili što mu je opet dobro, vlasnici su mu nabavili grebalicu. I to ne neku malu, nego totalnu grdosiju, gdje ima dovoljno mjesta i za spavanje. Đorđe se odmah uzverao, a onda kraljevski pozirao na grebalici, prvoj u njegovom životu. Sigurno ne i zadnju - Đole ima oko pet godina, tako da ima on godina i godina ispred sebe, u kojima će srediti još puno grebalica.

Gosti su njime oduševljeni. Mnoge je priča o mačku, objavljena na društvenim mrežama, navela da se odluče otići baš do tog kafića po kavu. S keksićem za ljubimca u džepu, naravno.

- Upoznala sam ga: divan je, strašno umiljat, mazili smo se. Drago mi je bilo čuti da u kafiću živi i da se o njemu dobro brinu - rekla nam jedna Koprivničanka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:42