ŠTO JE SOVA VIDJELA

Mnogima je crvendać omiljena vrsta ptice, a upravo on ‘glumi‘ u novoj epizodi dokumentarističkog serijala

Cilj predstavljanja kratkih snimki je upoznati javnost o vrijednom životinjskom svijetu
 Javna ustanova Međimurska županija

Crvendać (Erithacus rubecula) je mnogima omiljena vrsta ptice. Njegov cvrkut može se čuti tijekom cijele zime. Mnogi narodi smatraju ga simbolom nade, optimizma, ponovnog rođenja, mira i spokoja. U brojnim zemljama pojavljuje se kao simbol dobrih novogodišnjih želja. Vješti fotografi često ovu pticu imaju u svom kadru, a ovog puta crvendać je uhvaćen i fotokamerom Međimurske prirode. Videozapis je zavrijedio biti objavljen u dokumentarističkom serijalu ‘Što je sova vidjela?‘.

- Pogledajte video, odnosno, dvadeset i šestu epizodu ovog popularnog serijala. Međimurska priroda poziva sve koji imaju zanimljiva opažanja s našeg područja na temu biljnih i životinjskih vrsta neka svoja opažanja dojave preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici - objavili su iz te ustanove.

Cilj predstavljanja ovih kratkih i dinamičnih fotozapisa u trajanju od tridesetak sekundi je upoznati javnosti o vrijednom životinjskom svijetu koji obitava na području Međimurske županije te potaknuti javnost na dojave o vlastitim opažanjima divljih vrsta, kažu iz te institucije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:18