TAKO TREBA

Mališani pronašli mladu vranu i brinuli se o njoj: ‘Djeco Ravnica, svaka vam čast!‘

Dva su je dana hranili sirovim mesom i vodom, a to je upravo ono što joj je bilo potrebno

Spašeni poletarac

 Udruga AWAP

Udruga AWAP, koja brine o divljim životinjama, objavila je priču o vrani poletarcu i njenom spašavanju. Priča je pomalo neobična, a dolazi u ono doba godine kada je udruga pretrpana poletarcima. Iako neprestano ljudima govore da puste na miru male ptice kojima su roditelji u blizini, i dalje im mnogi nepotrebno donose sasvim zdrave ptice.

No, ovaj put je nešto drugačije na stvari. Ptica koja im je došla na skrb dobila je ime: Julijan, ako je mužjak, i Julka, ako je ženka. Još uvijek nisu sigurni o kome se točno radi.

- Ptica je viđena prije tri dana. Silom je htjela ući u ulaz jedne zgrade. Mame i tate nije bilo, ali su kasnije susjedi rekli da, navodno, mama sjedi na grani i pazi.

Danas mi je susjeda rekla da ju djeca "liječe" u grmu. Poludjela sam i uzela vranu. Jede već sama, sutra ide u školicu letenja.

Naknadno se ispostavilo, kad mi je pod balkon došla gomila djece s jednom majkom, da su je djeca hranila dva dana sirovim mesom i davala joj vode. Djeca su odlično postupila. Bolje nego većina odraslih, a stvarno su mali klinci, sedam ili osam godina.

Djeco Ravnica, Zagreb, svaka vam čast - napisala je na Facebooku Ingeborg Bata, voditeljica udruge.

image

Spašeni poletarac

Udruga AWAP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:42