UDRUGA ROCCO

Maleno pernato stvorenje spašeno s ceste: ‘Kad čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna‘

Sve dok ne bude spremna za samostalni život, o njoj će se brinuti volonteri

Spašena sova

 Udruga Rocco

Prošlog tjedna još je jedna životinja došla na skrb vinkovačke udruge Rocco. No, ovoga se puta ne radi o napuštenom psu ili mački, nego o jednom pernatom stanovniku. Riječ je o jednoj malenoj sovi.

- Kad čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna. Sama se vrtjela po cesti, gdje u vidokrugu nema niti jednog stabla. Jedna starija žena kaže da je dva dana na tom potezu, na cesti i stazi. Vjerojatno je ispala nekoliko dana, dok je ona vjetrina tukla - objavili su iz udruge Rocco nakon što su je spasili. Majke joj nije bilo na vidiku, tako da je bilo jasno kako je maleni pernati stvor sam na svijetu, a s obzirom na dob, ptica se još uvijek ne može sama brinuti za sebe.

O njoj će se brinuti sve do trenutka kada sova bude spremna za povratak u divljinu. Čim poraste dovoljno da se može sama o sebi brinuti, pronaći si sigurno mjesto na koje se može skloniti i hranu koju će pojesti, bit će puštena. Do tada ostaje na skrbi volontera koji će se pobrinuti da joj ništa ne nedostaje i da joj bude kao da je majka uz nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:02