DIVNE VIJESTI

Mače iz Raslina je živo! Hvatač je ulovio i odveo kod veterinara dvije mačke iz tog sela

Potvrđeno nam je i kako će se sutra provjeriti ima li u selu još mačaka koje trebaju pomoć

Spašene mačke

 Ambulanta More

Kad smo popodne objavili snimku mačića iz opožarenog sela Raslina činilo se da mu nema spasa i da će pomoć koju smo pozvali stići prekasno. No, bilo smo u krivu i to su dobre vijesti. Mačić koji je izgledao kao da je na samrti bio je dovoljno snažan da pobjegne kad je po njega došao hvatač As-Eka. Njemu su zato prišli druge dvije mačke, koje su odmah prebačene kod veterinara. Zaista imaju problema s očima, kako nam je rekao naš fotoreporter koji ih je jutros vidio i snimio.

- Bilo je tamo još jedno mače, koje je bilo izbezumljeno i pobjeglo je u opožarenu kuću. Nisam mogao za njim, jer me strah da se ne sruši sve na nas.Pokušat ću opet sutra, nosit ću i lovku. Dvije mačke koje su prišle sam odveo u veterinarsku ambulantu. Pretpostavljam da pripadaju paru koji je živio u toj kući, koji je prevezen u dom. Kad se sve malo smiri, utvrdit ćemo kome pripadaju i onda ćemo vidjeti što dalje - kaže Mario Vukšić, djelatnik As-Eka, koji je nakon naloga šibenskog komunalnog redarstva, koje smo mi obavijestili o tome da su životinje u opasnosti, odmah krenuo u Rasline.

Potvrdio nam je kako će sutra vidjeti ima li u selu još mačaka koje trebaju pomoć, jer su se tijekom dana pojavile takve informacije.

U veterinarskoj ambulanti mačke su pregledane i njihovo opće stanje nije loše. Bile su jako gladne, žedne i prestrašene. Zbog toga će noćas ostati u ambulanti.

- Imaju problema s očima i ušima, tako da ćemo sutra vidjeti trebamo li raditi daljnje pretrage - kaže nam veterinarka iz ambulante More u Šibeniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:10