DIRLJIVO

Mačak dolazi na vlasnikov grob - igra se i spava, a ne odlazi ni kad zahladi ili počne kiša

Priča je to iz susjedne Bosne i Hercegovine koja je ganula mnoge u regiji
 Twitter

Svi znamo koliko su psi vjerni i zbog toga nas ne čude priče da nakon smrti svojih vlasnika znaju odlaziti na njihov grob. No, da se tako ponaša mačka zaista nam je veliko iznenađenje. No, skrbnici tih neobičnih stvorenja kažu kako nas to ne bi trebalo čuditi, jer mačke itekako vole svoje ljude. Možda to ne pokazuju kako javno i očito kao psi, ali su u stanju voljeti.

Priča o jednoj mački koja je zaista jako voljela svojeg skrbnika dolazi nam iz susjedne Bosne i Hercegovine. Ta mačka još uvijek voli svog čovjeka, iako njega više nema.

Za tu smo priču saznali na Twitteru, gdje je Niad Kestendžić objavio nekoliko fotografija na kojoj vidimo mačka na groblju. Pripadao je, kaže, prije nekoliko dana preminulom muftiji Muameru Zukorliću. Otkako je pokopan, mačak se ne miče od groba: oko njega se igra ili pak na njemu zaspe, ali se ne miče čak niti kad pada kiša ili zahladi.

- Muftijin mačak. Ne odvaja se od mezara, čak ni po najvećoj kiši - napisao je Niad ispod fotografije, koja je dirnula mnoge jer pokazuje kako ljubav traje duže od života. Ako je prava, a životinje uvijek vole na pravi način, smrt je u tom slučaju samo fizička granica. Možda onoga koga volimo više nema tu, no to nikad nije dovoljan razlog da ljubav nestane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 22:16