NAGRADA PALM DOG

Ljubimci slavne glumice ovogodišnji su dobitnici nagrade za najbolje pseće filmsko ostvarenje

Dora, Rosieit Snowbear bit će jako ponosni! Pokušala sam dovesti ih ovamo, no zauzeti su, rekla je njihova vlasnica
Tilda Swinton 
 Dia Dipasupil/Getty Images/Profimedia

Dora, Rosie i Snowbear, španijeli Tilde Swinton koji su glumili u filmu "The Souvenir Part II", prikazanom u Cannesu, podijelili su nagradu Palm Dog 2021., kojom se nagrađuje najbolje filmsko ostvarenje u kategoriji pasa.


Nagradu je 2001. utemeljio britanski kritičar Toby Rose, a zadnji put, godine 2019. jer 2020. FF nije održan, osvojio ju je pitbul Brandy u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina.


"Iskreno, Pseća palma (Palm Dog)... godinama sam je priželjkivala", povjerila se britanska glumica i stavila oko vrata jednu od tri pseće ogrlice od crvene kože sa zakovicama i posvetom.


"Dora, Rosie i Snowbear bit će jako ponosni! Pokušala sam dovesti ih ovamo, no zauzeti su. Rekli su mi od doma da su danas na plaži u Škotskoj", dodala je glumica o svojim kućnim ljubimcima koji nisu došli u Cannes već ostali kod kuće u Škotskoj.


U filmu "The Souvenir Part II" redateljice Joanne Hogg, tri španijela Tilde Switon tješe glumicu Honor Swinton Byrne, koja je kći Tilde Swinton, a u filmu tumači lik koji žaluje za gubitkom voljene osobe.


Posebno priznanje psu kao glumcu dobila su ove godine još dva psa: pitbul Sophie koja je glumila u filmu "Red Rocket" u režiji Seana Bakera, a prikazan je u natjecateljskoj konkurenciji. Sophie je udomljena kujica pred kojom je danas karijera, rekao je Baker.


Drugi pas koji je ove godine osvojio posebno priznanje je australski ovčar Panda, a u filmu "Lamb" Vladimara Johannssona glumio je uzoritog psa čuvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:46