PRESLATKO

Krave su kao veliki psi: Obožavaju se igrati loptom, ali bi dušu prodale i za malo češkanja

Glava i vrat su najbolje točke, iako neće odbiti ni da ih se pomazi po leđima
Krave su veoma umiljate. Na slici: Ivana Varkonji i Borna
 Farmica

Krave su zaista kao neki veliki psi, kažu to svi oni koji s njima provode dovoljno vremena da se one opuste i počnu ponašati prirodno, onako, baš kravasto. Ako im se dobaci malo veća lopta (jer male baš ne doživljavaju - ako im je nešto sitno oko papaka, to se prave da ne vide), kad ih uhvati raspoloženje, u stanju su satima trčati za njom livadom i lupati je glavom. Naravno, njihova tjelesna građa onemogućuje da to izgleda onako slatko kao kod pasa, ali i one izgledaju simpatično dok to rade.

Još je jedna sličnost: sklonost maženju. Krave su, kažu nam, totalne mazilice. Te bi se prodale za malo češkanja i samo gledaju kome da se uvale da ih miluje. Za razliku od pasa, koje se može maziti (gotovo) svugdje, krave imaju istančan osjećaj za to koji dio tijela im je posebno drag: vrat i glava. Može ih se maziti i po leđima, ali to nije tako fora. Naravno, dopustit će one to. No, ljudima koje vole, uvijek će pod ruke gurati vrat,

- Naša krava Šarava i njen maleni Borna se jako vole maziti. Stvarno, oni su kao veliki psi. Najviše vole kad ih češkamo po vratu, onda se namjeste da možemo bolje maziti i tako su u stanju stajati satima. Daju i puse - kaže Ivana Varkonji, voditeljica utočišta Farmica, koja mjesecima promatra njihovo ponašanje i kaže da su krave zaista nevjerojatna bića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:03