MALI HOUDINI

Kapibara misteriozno nestala iz ZOO vrta, potraga traje danima: ‘Nedostaje nam i želimo da se vrati‘

U objavama na društvenim mrežama ljude su zamolili da nikako ne pokušavaju životinju sami uloviti

Kapibara, ilustracija

 Dk Images/Sciencephoto/Profimedia

Jedna kapibara osjetila je u sebi zov divljine, pa je pronašla način da pobjegne iz britanskog Zoološkog vrta u Shropshireu, gdje živi. Malo buntovno stvorenje imena Cinnamon (Cimet) jednostavno je nestalo i nije viđeno od subotnjeg popodneva. Kako? Nitko ne zna.

U ponedjeljak su iz ZOO vrta objavili kako je kapibara izašla iz nastambe još u petak i neko je vrijeme provela u područje oko vrta. Potom je u subotu izašla iz tog područja, prešavši sve dodatne ograde, i viđena je na obližnjoj cesti.

Nakon toga joj se gubi svaki trag, unatoč opsežnoj potrazi koja je za njom pokrenuta. Vjeruje se kako nije životno ugrožena, jer je u području koje obiluje vodama i u njemu ima dovoljno hrane. No, svejedno, oni bi rado da im se vrati, pa su objavili kontakt brojeve i zamolili sve koji vide kapibaru kako luta naokolo da im javi.

- No, ni pod koju cijenu je vi ne smijete pokušati uloviti. Samo nam javite, mi ćemo doći. Iako su to uglavnom veoma prijateljski nastrojene životinje, ona je sad na novom području i pod stresom je, tako da bi približavanje strane osobe moglo dovesti do toga da se ona pokuša obraniti. Cimet ima sjajan odnos sa svojim timariteljima i vjerujemo da će njima doći čim ih vidi. Poželite nam sreću, jer zaista želimo samo da se naša slatka kapibara vrati - objavili su iz ZOO vrta na Facebook stranici.

U utorak su se svima zahvalili na podršci koja im stiže zadnjih dana, no, iako su organizirali noćnu potragu, kapibara nije pronađena. Lokalno stanovništvo im je dojavilo neke veoma korisne informacije, dodali su, pa vjeruju da znaju na kojem je području.

- S obzirom na nove informacije, pokrenut ćemo detaljnu potragu tamo i to uz pomoć drona s kamerom. Mnogi nam nude pomoć u potrazi, no samo smo ih zamolili da otvore oči i jave nam ako je vide. Ako vidi nepoznate ljude, ona će se uplašiti i još dalje pobjeći, tako da je uhvatiti mogu samo oni koje zna i kojima vjeruje - objavili su iz ZOO i dodali kako je kapibara veoma voljela i da nedostaje čuvarima, koji su se ovih dana posvetili tome da posebno brinu o njenim roditeljima i bratu, koji žive u vrtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 15:03