DUMOVEC

Iz gradskog azila objavili kako su proteklog vikenda najviše imali intervencija vezanih za ptice

Zbog bujanja Save bili su spremni za veći broj poziva zabrinutih građana
 Azil Dumovec

Iz zagrebačkog azila u Dumovcu, čiji hvatači zbrinjavaju i divlje životinje s javnih površina grada, objavili su kako tijekom vikenda nisu imali povećan broj intervencija vezanih uz divlje životinje. Na to su, naime, zbog rasta vodostaja Save bili itekako spremni, no broj njihovih izlazaka na teren bio je jednak kao i u zadnje vrijeme. Sasvim je sigurno kako je nabujala rijeka sa sobom odnijela dio životinja, koje su izgubile život, no kad je riječ o pozivima građana za životinje u nevolji, nije ih bilo previše.

Kao i proteklih vikenda, kažu, najviše su posla imali s raznim vrstama ptica. Zbog njih su ih građani najviše zvali, jer su diljem grada pronalazili ozlijeđene pernate životinje.

- Nekoliko ptica koje smo preuzeli na raznim mjestima u gradu, prevezli smo u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Posebno su nam zanimljive bile vuge, pčelarice i piljka. Nadamo se da će im se moći pomoći i da ćemo ih čim prije moći vratiti u prirodu - objavili su iz skloništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 19:35