PRESMIJEŠNO

Istinite ispovijesti vlasnika mačaka: Kako smo otkrili da nas varaju i žive dvostruke živote!

Junaci ove priče su Mihajlo, Bubi i Didi, mačke koje ne mogu biti vjerne jednoj obitelji...

Ilustracija

 -/Panthermedia/Profimedia

Mačke su, moramo to priznati, poznate po tome da znaju voljeti više obitelji. Odnosno, da mogu živjeti s više obitelji. U svakoj imaju drugo ime, dopuštaju da ih maze i hrane i obožavaju. No, kad vlasnici shvate da prevarant vodi dvostruki život, obično se jako rastuže. Na takve smo priče naletjeli u jednoj Facebook grupi.

- Znači, ja ne vjerujem. Točno sam pretpostavljala. Gospodin je našao novu zamjensku obitelj. Nema ga kući danima, zovem, tražim, ništa. Susjedi kažu vide ga tu i tamo. U ulicu su se, dvije kuće od nas, prije par tjedana doselili novi susjedi iz Zagreba, stariji bračni par. Nikako da ih upoznam. I danas sretnem čovjeka, pitam ga: "Oprostite, da li ste možda kod vas u dvorištu viđali jednog žutog mačka, tražim ga danima?" Kaže on: "Dođite sa mnom" - započinje svoju objavu vlasnica mačka, koja je do tog trenutka vjerovala kako je svog ljubimca zauvijek izgubila.

- A u dvorištu kod njih, izvaljen, leži gospodin Mihajlo. Hrane ga od kad su se doselili, stavili mu ampulu protiv buha. Kažu jako je kulturan mačak, u njemu je neki dobri duh. Pitam ih jeste li možda bili odsutni par dana, kažu jesu. E rekoh, tih dana kad vi niste bili tu, on je dolazio kući na klopu, čim ste se vratili, njega nema. Tako se gospodin Mihajlo maknuo od nas, Katje i napornog psa i uživa s dvoje penzića. Sad sam ga donijela kući, pojeo je Felix i već gleda vrata. Baš sam žalosna - napisala je vlasnica.

Tom je objavom privukla brojne komentare. Neki suosjećaju, drugima je smiješno, treći pak imaju jednaka iskustva.

- Moj Bubi je takav. Doslovno moram po njega otići i donijeti ga kući. Bude par dana i zbriše kod druge obitelji. Ovako se vraćao kući, a sad moram po njega - napisala je jedna žena.

Druga je dodala:

- E ne vjerujem! Ista situacija! Ja sam očajna! Moja Didi se preselila kod susjeda koji samo ljeti dolaze, maze je, hrane, danas mi se pohvalili kako noću spava između njih! Svrati doma svaki drugi dan, "zašora" cimericu, frkće na mene, reži i grebe kad je idem pomaziti, monstrumica!

Ali čovjek se ne može ljutiti na mačke, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2023 18:05