VESNINA PET KUHAONA

I oni ga vole! Evo recepta za najfinije pseće sladolede koje možete pripremiti kod kuće

Za nas ljetno osvježenje priprema Vesna Gregl iz Pet shopa Moja ljubica
 Privatni album

Što nam najviše godi u ovim vrelim danima kad termometar uvelike skače iznad 30 stupnjeva Celzijevih? Sladoled, dakako! A godit će i vašem psu, kojem je još neusporedivo toplije nego nama.

Za pasji sladoled u principu trebate samo jogurt, nešto voća, te posudice za zaleđivanje, a onda sami kreirajte vlastite kombinacije. No, morate znati da se sladoled za pse ne mjeri na kuglice. S količinom, naime, ne smijete pretjerivati, naročito ako ga pripremate prvi put. Na veće količine smrznute hrane neki psi mogu reagirati probavnim tegobama, odnosno proljevom. Mala mjerica bit će posve dovoljna za pasje rashlađenje.

SASTOJCI NA IZBOR

Gotovo sve što vaš pas i inače jede slobodno kombinirajte prema želji, ne možete pogriješiti. I znajte da je ono što je smrznuto kao sladoled odlično za konzumaciju i prije zaleđivanja kao raw food.

JOGURT je osnova pasjeg sladoleda. Dakako, mora biti običan, voćni jogurti puni su umjetnih sladila. Ako je vaš pas laktointolerantan, jogurt od kravljeg mlijeka zamijenite kozjim ili ovčjim.

VOĆE ILI POVRĆE: Banane su klasika, a mogu im se dodati i jagode, borovnice, brusnice, jabuke, već što imate i prema sezoni. Dakako, odstranite koštice. A od povrća tikvice, krastavci, kelj…

ZAČINSKO BILJE I ZAČINI su točka na „i“! Možete iskoristiti sve što imate svježe u vrtu i na balkonu ili sušeno sa začinske police u stanu. Za ultimativno osvježenje pseći sladoled dopunite mentom ili bosiljkom.

image
Privatni album

Maline & banane

SASTOJCI za 4 kalupića

1 banana

1 šalica malina

1 čašica jogurta od 1,5 dl

1 žličica meda

1. Zgnječite u zdjeli jednu zrelu bananu.

2. Dodajte jogurt i med, promiješajte.

3. Na kraju dodajte zgnječene maline, lagano miješajući.

4. Rasporedite u kalupiće (za ljudski sladoled) pa stavite u zamrzivač, za zaleđivanje su dovoljna četiri sata. Pripremate li više sladoleda odjednom, rok trajanja u zamrzivaču mu je osam tjedana.

Jeste li znali?

Jogurt je jedan od dozvoljenih mliječnih proizvoda (odrasli psi teško probavljaju mlijeko), a preporučuje se zbog izvora kalcija i proteina. Treba izbjegavati punomasne i voćne jogurte jer sadrže sastojke poput šećera i masnoća. Veterinari će vam preporučiti LGG® jogurt koji u sebi sadrži aktivne probiotičke bakterije koje jačaju organizam i dobre su za probavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:08