270 milijuna dolara

Hoće li Choupette postati najbogatija mačka na svijetu? Još se ne zna je li baš ona nasljednica

Ona ima svojih 2,7 milijuna funti koje je zaradila pozirajući, snimajući reklame, kao i od prodaje kozmetike i svijeća s njenim likom
Karl Lagerfeld pozira s Choupettinim portretom
 Jim Watson/Afp/Profimedia

Karl Lagerfeld je svojom smrću ostavio upražnjeno mjesto u modnome svijetu koje će teško biti popunjeno. Svi modeli, kolege dizajneri, urednici modnih časopisa i razni celebrityji oplakivali su njegovu smrt, a onda se odjednom počelo postavljati očigledno pitanje - tko će naslijediti njegovo ogromno bogatstvo?

Njegovo nasljedstvo se procjenjuje na 270 milijuna dolara, a uključuje čak osam rezidencija diljem Francuske i Monaka, a mnogi vjeruju kako ga je Karl oporučno ostavio svojoj mački Choupette, piše Slobodna Dalmacija.

Slavni dizajner nikad nije krio svoje obožavanje prema maloj mačkici. Vodio ju je sa sobom na putovanja, pa je Choupette više puta letjela privatnim avionom. Nije joj bilo loše ni dok je bila u Parizu. Imala je dvije dadilje i profesionalnog kuhara koji se trebao pobrinuti da jede samo najbolje kako bi živjela što duže. Zaista, ona je zdrava ko dren, a ovog ljeta je proslavila 10. rođendan, nažalost bez svog voljenog Karla.

Iako se često savjetuje da se posao i užitak ne miješaju, Lagerfeld i Choupette su imali i izvrstan profesionalni odnos. Sve je počelo 2012. kada je prvi put pozirala u društvu top modela Letitie Caste ispred Eiffelovog tornja. Od onda je zahvaljujući suradnjama s njim, zaradila svojih 2,7 milijuna funti - svijeće s njenom slikom prodavale su se za 250 kuna i punile njenu kasicu, snimila je reklamu za Opel, a ima i liniju make-upa koja se zove ‘Choupette in Love‘ i inspirirana je njenim mačkastim pogledom.

Je li ona zaista naslijedila sav novac nakon Karlove smrti ne zna se, ali je sigurno dobila dovoljno da može nastaviti svoj luksuzni stil života. Na Instagramu koji je i dalje aktivan je objavljeno da je ljeto provela u španjolskoj Marbelli i to u vili s bazenom. Navodno vrijeme provodi s jednom od svojih dadilja, a ako je suditi prema slikama, dobro se provodi.

To je i zaslužila sjetimo li se da je Lagerfeld smatrao jednim od najvažnijih stvorenja u svom životu, čak je govorio da bi kada bi to bilo moguće rado oženio. "Još uvijek ne postoji brak između ljudi i životinja, zasad. Nikad nisam mislio ću se tako zaljubiti u mačku", rekao je.

Sve je počelo kada je Choupette dobio na čuvanje davne 2011. Ona je prvotno pripadala Karlovu prijatelju Baptisteu Gianiconiju, ali u dva tjedna druženja oni su se previše zavoljeli da bi mu je mogao vratiti. "Žao mi je ali Choupette je moja", rekao mu je, a kasnije se šalio kako ju je oteo prije nego ju je pretvorio u međunarodnog mačjeg modela!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:02