VRBIČKI LETAČI

Golubovi uletjeli u Raketu i nisu znali sami izaći... Na svu sreću, brzo je došla pomoć!

Umjesto da izađu onim putem kojim su došli, letjeli su sve više i više, dok nisu došli do 19. kata
 Dumovec

Intervencije hvatača iz Azila Dumovec zaista su razne - premda uglavnom pomažu napuštenim psima i ozlijeđenim mačkama, znaju oni spašavati lisice, dabrove, labudove, vrane... I golubove, naravno! Upravo su s takva dva imali posla u nešto neobičnoj akciji - ptice nisu bile ozlijeđene, one su jednostavno zalutale. Ili, tko zna, možda su bile raspoložene da remek djelo brutalističkog stila izgradnje u Zagrebu razgledaju - s unutarnje strane?

- Tko to leti po Raketi?! Dva su goluba u prizemlju uletjela u jedan od Richterovih nebodera na Vrbiku koje Zagrepčani nazivaju Raketama. Stanari su ih sami pokušali navesti da izađu iz nebodera, no par ptica je nastavio po svom. Golubovi su letjeli po stepeništu sve do našega dolaska.

Tada su mirno mjesto pronašli na vrhu nebodera – na njegovu 19. katu. Budući da se zadržavali na četiri, pet metara visine, procijenili smo da je otvaranje prozora najbolji način da izađu. Kad smo otvorili prozori, svaki je odletio kroz svoj - objavili su na Facebooku hvatači iz Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:07