MJESEC LJUBAVI

Fotozamka na Medvednici snimila dva jazavca kako razmjenjuju nježnosti...

Oni su među životinjama koju ovu vrstu tjelesnih aktivnosti upražnjavaju tijekom cijele godine

Jazavci

 Park Prirode Medvednica

- I dalje smo u mjesecu ljubavi, pa su tako naše kamere zabilježile još jedan ljubavni par. Na snimkama možemo vidjeti specifično ponašanje tijekom parenja prilikom kojeg mužjak grize ženku za vrat - objavili su iz Parka prirode Medvednica te sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama podijelili nekoliko noćnih fotografija jazavaca koje je snimila fotozamka.

Osim toga, podijelili su i zanimljivosti vezano za ovu vrstu životinja. Jazavci obično žive u skupinama koje nazivamo klanovima, a njega čini od četiri do sedam jazavaca. Seksualni život im je prilično buran - pare se tijekom cijele godine, a uobičajeno je da mijenjaju partnere. Nisu izbirljivi što se tiče odabira mjesta: u redu im je nježnosti izmjenjivati iznad i ispod zemlje, ali u pravilu se to događa noću, jer su tada najaktivniji.

Ženke mlade na svijet donese nakon što su ih čekale svega šest ili osam tjedana. Maleni su slijepi, a na svijet uglavnom dolaze u veljači i ožujku. Uglavnom ostaju u svojem matičnom klanu, koji je zapravo u većini slučajeva zapravo obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:59