KOD EDITE CEBALO

Evo kako je bilo na satu baleta sa psima na kojem su se prikupljale donacije za jednog - mačka

U pet friendly studiju odlučili su se odreći prihoda za taj jedan sat i pomoći čupavcu koji boluje od FIP-a
 Ronald Gorsic/Cropix

Neobičan sat baleta sa psima, a za jednog mačka, održan je u srijedu u zagrebačkom Plesnom studiju Edite Cebalo. Taj je studio prvi koji je i službeno postao pet friendly u našoj zemlji, a ovoga puta odlučili su pomoći mačku Roniju, o kojem brine osječka udruga Pobjede. Njemu je nedavno dijagnosticiran FIP, bolest koja završava smrću mačke. Postoji eksperimentalni lijek, čija je jedna bočica 60 eura. Zbog toga Pobjedama treba pomoć, pa je voditeljica studija Edita Cebalo odlučila pomoći.

image
Ronald Gorsic/Cropix

- Imam doma dvije mačke, imala sam i psa, tako da životinje jako volim. Odlučila sam napraviti jedan otvoreni sat, pozvati sve koji žele doći i plesati balet. Na ulazu je bila kasica u koju se moglo ubaciti novac, koliko tko je htio. Skupili smo 200 kuna. Nije puno, ali je od srca - kaže Edita.

Iz Pobjeda su njenom gestom bili iskreno dirnuti. Kažu, ne samo da će novac pomoći njihovom Roncu, nego je i činjenica da je netko odlučio pomoći - velika stvar. Organizirati sat, odreći se prihoda i pomoći da jedna mačka preživi uopće nije sitnica.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Bio je to prilično zabavan sat. Bilo je tamo starih polaznika, koji godinama dolaze na satove i dovode svoje pse, a bilo je i onih koji su došli iz znatiželje, ali i zato da bi u kasicu za Ronija nešto ubacili. Njemu svaka kuna koja se uplati na račun puno znači, jer ga dovodi bliže k bočici lijeka koja mu je potrebna.

image
Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 09:22