UVIJEK PALI

Dovitljiva veterinarka: Evo na koji način, uz pomoć obične vilice, smiruje neke svoje pacijente

Kad primjeni ovo ‘sredstvo‘ nema problema s pregledima očiju, ušiju, trbuha...

Ilustracija

 Peta/mega/The Mega Agency/Profimedia

Veterinari su navikli da se njihovi pacijenti ne raduju tome što ih vide. Istina, ni mi ljudi se ne radujemo susretu s našim liječnicima, ali razumijemo zašto im odlazimo. Čak ni kod najstrašljivijih od nas nećete vidjeti kako se tresemo, ukopamo pred ambulantom ili jaučemo u ordinaciji.

No, naši ljubimci sve to (uglavnom) rade, pa se veterinari moraju dovijati kako da izbjegnu taj stres. Većina veterinara poseže za provjerenim ‘lijekom‘ - mitom. No, jedna je veterinarka odlučila da neće posegnuti za keksima, nego za - vilicom! I to ne za sve svoje pacijente, nego za svinje.

Ove su životinje poznate po tome da vole da ih se češka po trbuhu. Za takozvani belly rub će prodati dušu, tako da je ovo pametnije rješenje od keksića. Premda hranu vole najviše na svijetu, ona ih neće toliko smiriti kao češkanje po trbuhu. Zato ih dr. Locke smiruje upravo tako - uzme sasvim običnu vilicu, koja se u njenoj ordinaciji pretvara u sredstvo za smirenje.

Kad im u ordinaciju dođe svinja, oni je vilicom češkaju, a svaka odmah legne na pod i opusti se. Dok god se češka, nema nikakvih problema da se pacijentu pregledaju oči, uši, trbuh...

@drsalinalocke Your Forkin’ Friday Fact! We love a good low stress exam! Gentle scratches with a fork will make most piggies very relaxed. #exoticpets #exoticvet #vetmedlife #exoticvetmed #vetmed #veterinarian #veterinariansoftiktok #vet #potbellypig #potbellypigsoftiktok #wobblebaby #whatthefork ♬ original sound - thisisnotsicily
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:10