PLAVI SVIJET

Dobro napreduju: Tri želve koje su na oporavku u domaćem Institutu uskoro će se vratiti u more

Kao i ostali gmazovi, one su hladnokrvni organizmi čija tjelesna temperatura i aktivnost ovise o temperaturi okoliša

Ilustracija

 Ivana Nobilo/Cropix

Iz Instituta Plavi svijet objavili su kako su sve tri glavate želve o kojima brinu - dobro. Zadovoljni su njihovim uspješnim oporavkom. Radi se o mladim životinjama, za koje se procjenjuje kako su stare između 1.5 i sedam godina, a one su im došle tijekom zadnja četiri mjeseca.

- Tobiasove posjekotine prouzročene zapetljavanjem u odbačenu ribarsku mrežu, polako, ali sigurno blijede. Uz redoviti tretman manuka medom koji potiče zacjeljivanje, otvorena ozljeda na Klaudijinom vratu također pravilno zarasta. Uz navedeno, Tobias i Tamara koji su u oporavilište pristigli u visokom stupnju neuhranjenosti, s vremenom uredno dobivaju na težini - objavili su.

Kao i ostali gmazovi, morske kornjače su hladnokrvni organizmi čija tjelesna temperatura i aktivnost ovise o temperaturi okoliša. Zbog toga će ove tri kornjače još neko vrijeme provesti u oporavilištu, dok temperatura mora ne bude povoljna za njihov povratak u prirodu. Kad dovoljno ugrije, vratit će ih tamo gdje pripadaju: u njihov dom, u more.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:02