BRAVO!

Djevojčica rođendan proslavila u osječkom azilu: ‘S mamom je i kekse ispekla za njih, rasplakala nas je...‘

Imali su u tom skloništu već fešte - tamo je, recimo, prije nekoliko godina održano jedno vjenčanje

Proslava rođendana

 Azil Osijek

Postoje djeca koja ne samo da vole životinje, nego dobro razumiju kako je onima koje žive u azilu. Reklo bi se da im je bolje nego na cesti (doduše, kako u kojem azilu, ima ih takvih da je ulica bolja opcija), da imaju krov nad glavom i obrok, ali tužan je to život za psa. Zamišljen je kao privremen, dok se ne udomr, ali ima pasa koji iza ograde skloništa provedu čitav svoj život. Ne svojom krivicom.

Toga je itekako bila svjesna jedna djevojčica koja je stigla u osječki azil pitati smije li tamo proslaviti rođendan. Imali su u tom azilu već fešte - tamo je, recimo, već bilo jedno vjenčanje. Zbog toga je vodstvo azila odmah i bez problema dozvolilo da se rođendan proslavi kod njih. Ne samo da su dozvolili, kažu nam, nego su se naprosto oduševili.

- Okupile su se djevojčice i slavile okružene psima. Koja je to sreća bila i jednima i drugima. Bilo je pogleda, pa maženja, pa tepanja našim psima. A oni? Oduševili se, sve dijelili puse... Slavljenica je, osim toga, s mamom ispekla kolačiće za sve naše štićenike, tako da su se oni oduševili kad su vidjeli poklončiće koje su od nje dobili - rekli su nam u azilu, ne skrivajući oduševljenje.

image

Proslava rođendana

Azil Osijek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:30