UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

Djeca u Međimurju seksualno zlostavljala mačku. Policija: Uhićen je maloljetnik, istraga je u tijeku

‘Maloljetnik koji je počinio navedeno nedjelo je priveden, a trenutno traje obrada i nad svima ostali koji su bili uključeni u mučenje mačke‘

Ilustrativna fotografija

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Ovih dana procurila je uznemirujuća snimka na kojoj djeca iz jednog međimurskog naselja seksualno zlostavljaju mačku, javlja Dnevnik.hr.

Iz Udruge Sklonište dobrote, kažu, slučaj su odmah prijavili policiji te je maloljetnik koji je zlostavljao mačku zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Ubijanje ili mučenje životinja‘, uhićen.

O svemu je obavješteno Općinsko državno odvjetništvo dok se identitet ostalih osoba sa snimke još uvijek utvrđuje.

- Maloljetnik koji je počinio navedeno nedjelo je priveden, a trenutno traje obrada i nad svima ostali koji su bili uključeni u mučenje mačke - potvrdili su iz međimurske policije za mnovine.hr.

Sutkinja Visokog kaznenog suda i predsjednica Udruge obiteljskih sudaca, Lana Peto Kujundžić kaže kako ovakvo ponašanje, koliko god bilo šokantno, među maloljetnicima nije neuobičajeno.

‘‘Djeca uvijek eksperimentiraju i eksperiment od seksualnosti do nekakve agresivnosti i do lošeg ponašanja prema životinjama je nešto što oni iskušavaju, traže se, nisu sigurni što žele ili ne žele, a pogotovo kada su u skupini‘‘, navodi Peto Kujundžić.

Domagoj Štimac, dječji i adolescentni psihijatar iz Neuropsihijatrijske bolnice Popovača govori kako djeca znaju da to što rade nije dobro, ali jednostavno ne mare za tim. Oni koji bi trebali odigrati ključnu ulogu u odgoju, ističe, su roditelji.

‘‘Trebaju intervenirati i odgajati djecu, biti s djecom, međutim kad su djeca na neki način prepuštena sama sebi, onda imamo definitivno problem na način da oni idu, razvoj ide u jednom svom smjeru koji poslije vrlo teško možemo modificirati‘‘ navodi primarijus Štimac u izjavi za Provjereno Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:17