BRAVO MALENA

Dančea je premještena na Brijune, a na jesen će konačno otići - doma

U oporavilište je stigla u svibnju. Smještena je u jedinicu intenzivne njege, a cijelo je vrijeme bila svjesna okoline

Dančea

 Facebook

Pulski akvarij objavio je kako su u utorak djelatnici Nacionalnog parka Brijuni preuzeli glavatu želvu Dančeu iz njihovog Oporavilišta za gmazove. Ona će na Brijunima nastaviti svoju rehabilitaciju u ljetnom vanjskom bazenu kako bi stekla bolju kondiciju.

- U naše Oporavilište pristigla je u svibnju i smještena je u jedinicu intenzivne njege. Bila je svjesna okoline, no na podražaje je reagirala vrlo naglo.Ujedno je imala problem s plovnošću, što znači da nije mogla zaroniti te nakupljenu tekućinu u unutarstaničnim i međustaničnim prostorima te upaljene oči.

Nastavili smo s terapijom (antibiotici, vitamini i infuzijska otopina) koju je propisao veterinar Gavranović iz Splita. U početku, Dančea nije konzumirala hranu ali je na nju ipak reagirala. Krajem mjeseca počela je jesti uz pomoć štapa za hranjenje, no ubrzo nakon toga već je samostalno jela, što nam je bio dobar pokazatelj oporavka te je jedinicu intenzivne njege zamijenila rehabilitacijskim bazenom. Nakon oporavka, Dančea će biti vraćena u more, početkom jeseni u Dubrovniku, na lokaciji gdje je pronađena.

U našem akvariju, u vanjskom rehabilitacijskom bazenu, nalazi se samo jedna glavata želva na oporavku, Ivan, koji se dobro oporavlja te ubrzo čeka svoj povratak u more - objavili su iz akvarija, s javnošću podijelivši i snimku Dančeina puštanja u bazen na Brijunima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:03