RIJETKO SE VIĐA

Čudesan prizor: Evo kako izgleda malena zmija koja tek izlazi iz jajeta

Maleno stvorenje zijeva, odnosno, otvara usta kako bi upila više mirisa nego to može samo jezikom koji je van usta

Ilustracija

 Rspca/cover Images/instarimages.com/Instar Images/Profimedia/Rspca/cover Images/instarimages.com/Instar Images/Profimedia

Osim zmija i vlasnika tih životinja, malo tko se može pohvaliti činjenicom da je vidio kako izgleda ta životinja kada razbije ljusku svog jajeta i sprema se izaći vani. Mnogima je sama ideja da taj prizor vide prilično odbojna, no moglo bi ih iznenaditi koliko je to sladak i simpatičan trenutak.

Snimka otkriva da je zmija u trenutku kad dolazi na svijet zapravo prilično dražesna. Zijeva (odnosno, otvara usta kako bi upila više mirisa nego to može samo jezikom koji je van usta), ogledava se, proučava svijet u koji tek treba izaći. Nema u njoj ničeg odbojnog niti djeluje i najmanje opasno, jer to i nije. Na kraju krajeva, za nas je tek mali broj zmija na planeti zaista opasan, a i samo onda kada ih ugrozimo.

Mnogi su komentirali kako malena zmija već izgleda umorno od svijeta oko sebe, premda u njega nije niti ispuzala, dok su drugi isticali kako je zaista riječ o dražesnom prizoru za kojeg im je drago da su ga imali prilike vidjeti, ako već ne uživo, onda barem na snimci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 09:40