KREATIVNOST NA DJELU

Čovjek se oduševio miševima u svom dvorištu i sagradio im slatko malo selo koje oni obožavaju

Osim kućica, u kojima su sigurni od mačaka, sagradio im je i dodatne sadržaje, ali i ubacio sitnice poput gitare, mikrofona...

George ispred kućice

 Simon Dell/Alamy/Alamy/Profimedia

Neki ljudi kad vide miševe u vrtu pobjegnu i vrate se s mišolovkom, drugi im odluče napraviti - malo hobitsko seoce. Ovih drugih je sigurno ekstremno malo, no mi smo pronašli jednog koji si nije štedio truda da glodavcima koji žive u njegovom vrtu uljepša život. Riječ je o fotografu Simonu Dellu iz Sheffielda u Velikoj Britaniji.

On je najprije vidio jednog miša, pa je odlučio da mu želi pomoći da živi sigurno. Izgradio je malenu kuću, u koju se na kraju uselila čitava njegova obitelj. Prvo su tu bili njegova žena Mildred i bebica Mini. Obitelj se širila, ali su doseljavali i njihovi rođaci i prijatelji. Kako ih je bilo više, Simon je dodavao nove nastambe i sadržaje. U malom selu za miševe sad ima svega - od kućica do stare čizme, koja je pretvorena u krasan rezidencijalni objekt. No, Simonova mašta se razbuktala, pa je u selu svoje mjesto našla i električna gitara, mikrofon, kao i slavni mač Excalibur.

Jednom od miševa je dao ime George, pa je po njemu nazvao profile na društvenim mrežama. Na Facebooku ga prati gotovo 50 tisuća ljudi, a na Instagramu gotovo 12 tisuća. S njima Simon dijeli fotografije ne samo sela, nego i njegovih stanara koji uživaju. Pridruže im se nekada i gosti, pa na nekim slikama vidimo i ptice i vjeverice, koje nakratko svrate. Ono što je bitno je da na slikama ne vidimo mačke - zbog njih je ovo malo selo i sagrađeno, kako bi miševi u njemu bili posve sigurni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:17