DUMOVEC OBJAVIO

Čovjek pomislio da je vidio zmiju u stanu, hvatači ustanovili da se radi o nekome drugome

Uskoro će se gmazovi u središnjem dijelu zemlje početi buditi iz zimskog sna i bit će usporeni
 Azil Dumovec

Iz zagrebačkog Dumovca objavili su kako im je stigla dojava o zmiji iz Adžijine ulice. Čovjek ih je nazvao i javio im da je u stanu zatekao zmiju. Bilo im je to čudno, jer još uvijek nije dovoljno ugrijalo da bi se one probudile, no zaključili su kako je ovaj gmaz vjerojatno vjesnik proljeća. Uskoro će se zmije u središnjem dijelu zemlje početi buditi iz zimskog sna. Bit će usporene, pa je veća vjerojatnost da ih ljudi vide tijekom proljeća nego što će to biti u nastavku godine.

- Na licu mjesta doznali smo više o sumnjama čovjeka koji nas je nazvao. Došao je obići stan prijatelja koji radi u turizmu u drugom gradu. Stan je u prizemlju jedne zgrade oštećene u potresu. Ispod lamperije u predsoblju kraj samog ulaza u stan provirila je neobična glava. Čovjeku se učinilo da je zmija.

Kad smo došli i zavirili ispod lamperije, odmah nam je bilo jasno da je riječ o lažnoj uzbuni. Gmaz je odvažno ispružio prednje nožice. U pitanju je bila zidna gušterica.

Ta vrsta guštera široko je rasprostranjena Hrvatskom. Živi u većini županija. Izvrsno se penje po stijenama i zidovima.

Dojavitelju je pao kamen sa srca. Odlučio je sam ukloniti dijelove lamperije koji su gušteru služili kao zaklon od zime. Gušter će tako sam idućih dana izaći van i pronaći novu adresu za život - objavili su iz Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 13:29