U DOBROM DRUŠTVU

Čovjek je radio svoj posao, a s grane ga promatralo znatiželjno stvorenje

Snimka je izazvala veliki interes među pratiteljima nacionalnog parka na Facebooku
 Facebook Screenshot

Kad nešto radimo na otvorenom, ponekad imamo osjećaj da nas netko promatra. Osvrnemo se, ne vidimo nikoga i zaključimo da nam se to samo učinilo. No, zapravo, prilično je velika šansa da nas netko zaista i promatra, samo što to nije čovjek.

Nego, recimo, zmija koja je na grani stabla i nadgleda naš posao.

Točno to dogodilo se jednom zaposleniku Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Uz snimku zmije koja njihovog radnika promatra napisali su: ‘I naši nadzornici imaju nadzor koji prati njihov rad u Parku!‘.

Njihova je objava privukla pozornost pratitelja, koji su se dvoumili je li riječ o poskoku ili kravosasu. Neki su napisali kako su tek iz trećeg pokušaja vidjeli zmiju, dok su drugi dodali kako im se prizor životinje nije ni malo svidio, te da na Velebit ne idu sve dok ne zahladi. Drugima je prizor bio simpatičan.

- Kakav suživot! Ne diraj me - ne diram te - napisala je jedna žena, a muškarac je odlučio pojasniti svoje viđenje situacije:

- U ovom slučaju što je zmija na grani nema veze s koćenjem, a ni poskokom kao vrstom. Uz stalne lokve su na stablima odnosno granama često cijelu sezonu, jer čekaju ptice kojima je isto žeđ problem - zasjeda na vodi - napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:35