ISTRAŽIVANJE

Čak 1,5 milijun Britanaca spremno je obući odijelo za sprovod svojeg kućnog ljubimca

Odgovori im nisu bili ponuđeni, nego su sami navodili prilike kada smatraju primjerenim to odjenuti

Ilustracija

 Ben Welsh/First Light/Profimedia

Odijela nisu rezervirana samo za posao i vjenčanje. Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako bi oko 1,5 milijun Britanaca obuklo odijelo kada ide na pokop. I to ne samo sprovod bliskih ljudi, to se moglo očekivati, nego i kućnih ljubimaca.

Studija koju je proveo GrandNational.org.uk uključivala je i odgovore muškaraca na pitanje kada bi sve obukli odijelo. Odgovori im nisu bili ponuđeni, nego su sami navodili prilike kada bi to napravili, odnosno, kada smatraju da bi ta vrsta odjeće bila primjerena, piše Belfast Live. Njih šest posto reklo je da bi to učinilo za ispraćaj voljenog ljubimca.

Iznenađujuće veliki broj ispitanika koji je to naveo kao odgovor pokazuje kako je došlo do velikih promjena kada je riječ o percepciji kućnih ljubimaca. Odijela na sprovodima nisu rijedak prizor, no činjenica da su mnogi spremni obući ih kako bi došli na posljednjih ispraćaj svojeg voljenog životinjskog člana obitelji pokazuje kako mnogi smatraju ljubimce važnim članovima obitelji - dovoljno važnim da se zbog njihovog ispraćaja posebno obuku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:12