NIJE LAKA ODLUKA

Blagdani su pred vratima, morate ostaviti psa u pansionu... Evo kako ga odabrati!

Ono što je važno je da prije nego što ostavite psa na nepoznatom mjestu odete s njim u obilazak kako bi vidjeli da li mu to odgovara

Ilustracija

 Adrian Sherratt/Alamy/Profimedia

Sezona je praznika i zasigurno se pripremate da odmor ili kratko putovanje, ali imate psa kog ne znate gdje i kako ostaviti što vam sve ove praznične trenutke u kojima bi trebali uživati čini ne baš tako ugodnima. Donosimo sve što trebate znati o ostavljanju vašeg psa za vrijeme odmora – od toga koliko ga ostaviti, kome i na što obratiti pažnju, piše Soeurs Magazine.

Cijeli smisao odmora je opuštanje s onima koje volite. Ako povesti vašeg psa na putovanje nije opcija, ostavljanje psa ne bi trebalo izazivati ​​tjeskobu. Smještaj vašeg psa u renomirani smještaj odlična je opcija. Za većinu pasa dva tjedna su najduže što bih ih trebali ostaviti kada putujete. Naravno, svaki pas je drugačiji i koliko dugo možete ostaviti svog psa ovisi o njegovoj dobi, temperamentu, iskustvu s ostavljanjem i društvenim vještinama.

Većina pasa može podnijeti dva do četiri tjedna ostavljanja kada putujete. Ipak, sve ovisi o psu. Neki psi počinju negativno reagirati nakon dva tjedna, drugi mogu ostati mjesecima i ne biti uznemireni. U većini slučajeva, sve što je duže od mjesec dana smatra se predugim.

Psi s anksioznošću pri odvajanju ili antisocijalnim ponašanjem mogli bi negativno reagirati na nakon samo nekoliko dana. U tim situacijama ili ako trebate ostaviti svog psa nekome duže od četiri tjedna vrijedno je razmisliti o alternativama. Jedna od mogućnosti jesti unajmiti nekoga da čuva vašeg psa u vašem domu ili ostaviti psa kod prijatelja ili člana obitelji od povjerenja, sve dok ta osoba zna u što se upušta.

Pas s ozbiljnim zdravstvenim problemima ili bolestima trebao bi biti povjeren na čuvanje gdje će imati profesionalnu njegu, kao što je naprimjer smještaj u veterinarskoj klinici ili smještaj kod kuće kod nekog tko se zna brinuti o takvom ljubimcu.

Kombinacija nečeg od navedenog također može biti dobra opcija - dva tjedna boravka u hotelu ili pansionu za ljubimce i dva tjedna boravka kod kuće gdje će ga netko čuvati moglo bi biti odlično za vašeg psa jer će tako barem neko vrijeme provesti kod kuće u poznatom okruženju.

Ono što je važno je da prije nego što ostavite psa na nepoznatom mjestu, odete s njim u obilazak kako bi vidjeli da li mu to mjesto odgovara i kako bi se pas upoznao s njim. To omogućuje vašem psu da se navikne na novo mjesto i podsjeća ga da ćete se vratiti. Ako je moguće ostavite ga na par sati pa vidite kako je reagirao dok vas nije bilo. Ako je bio sretan, to će vam dati povjerenje da je pas uživao u njihovom boravku i pomoći će vam umanjiti krivnju što ga napuštate.

Ono što je bitno je da provjerite gdje i kome povjeravate svog psa. Nemojte samo googlati smještaj ili osobu ili je nazvati. Provjerite gdje će vaš pas živjeti dok vas nema. Upotrijebite pitanja u nastavku kako biste bili sigurni da ćete svog psa ostaviti u provjerenom i renomiranom objektu.

Jesu li hosteli/pansioni čisti?

Ima li neugodnog mirisa?

Postoje li neklizajuće površine?

Jesu li vanjski prostori čisti i sigurni?

Postoji li obogaćen vanjski prostor za igru?

Kakvo je mjesto za spavanje?

Je li osoblje obučeno za CPR kućnih ljubimaca i prvu pomoć?

Koje se tehnike treninga koriste?

Postoji li lokalni veterinar koji pruža hitnu pomoć?

Kako osoblje komunicira sa psima?

Što se događa ako se psi potuku?

Je li osoblje u smještaju 24 sata dnevno?

Što je uključeno u cijenu?

Koje vrste kontrole temperature i buke postoje?

Ovo je samo početak. Većina renomiranih pansiona navodi odgovore na mnoga od ovih pitanja na svojim stranicama ali ništa se ne može usporediti s odlaskom na mjesto gdje će naš voljeni ljubimac provesti neko vrijeme. Ako nemaju ovaj opis ili nemaju čak ni stranicu ovo nije mjesto gdje trebate ostaviti svog psa. Pogotovo to ne radite u sumnjivim pansionima koji nisu registrirani jer postoji velika mogućnost da bi se nešto loše moglo dogoditi.

Dugotrajni boravak može uzrokovati da vaš pas postane tjeskoban i uznemiren, čak i ako to nije u njegovoj prirodi. Može pomoći da mu date da ponese nešto što mu je poznato, kao što je njegov krevetić ili dekica s kojom se zajedno pokrivate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:46