STRAH

Bijela psina sat vremena kružila oko broda: ‘Prestrašili smo se, nismo znali što će napraviti‘

Ljudi su se posebno uspaničili kad je životinja krenula napasti njihov motor

Velika bijela psina

 Mediadrumimages/rodneybursiel/Media Drum World/Profimedia

David Tuckfield je zajedno sa suprugom Tanyom i 14-godišnjim sinom Shelbyem u brodici od sedam metara lovio ribu kod Pertha u Australiji kada im se približila velika bijela psina. Dan koji je trebao biti posve obično obiteljsko druženje na brodu, u sklopu kojeg se i lovi riba, pretvorio se u prilično strašno iskustvo s ljude na brodu.

Morski predator dužine oko pet metara je cijeli sat vremena kružio oko njihova broda, pokazivao zube i čak nekoliko puta zagrizao izvanbrodski motor. Nisu znali što će napraviti.

Davidova obitelj je naravno bila prestravljena, ali se na kraju ništa opasno nije dogodilo jer je zubonji sve skupa dosadilo pa je nestao u dubinama, piše Otvoreno more.

Njegovo ponašanje je veoma neobično - očigledno je da nije imao namjeru napasti brod niti ljude na njemu, no nejasno je zbog čega je uopće proveo toliko puno vremena kružeći oko njih. Nije posve jasno ni zašto je napao motor. Moguće je da je prethodno imao loše iskustvo s nekom brodicom, pa se odlučio osvetiti na idućoj koja se pojavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:49