Pogledaj me!

TRIKOVI ZA ODMORAN POGLED: Koža oko očiju prva pokazuje znakove starenja - evo kako je zaustaviti na tom putu

S obzirom na to da je koža oko očiju i do 10 puta tanja od kože na ostatku lica, preparate za njegu treba nanijeti tehnikom laganog tapkanja vrhovima prstiju, a tri točkice kreme bit će sasvim dovoljne...
 Getty Images

Koža oko očiju posebno je osjetljivo područje, prva pokazuje znakove umora, ali i starenja jer je 10 puta tanja od kože na ostatku lica i zbog toga izrazito podložna dehidraciji jer ima smanjen udio elastina i kolagena, kao i nedovoljno punoće da bi zadržavala vlagu.

Dugotrajna dehidracija tog delikatnog područja dovodi do preuranjenog stvaranja bora, finih linija, ali i obješene kože s efektom jastučića, koja našem licu može dodati godine.

Zato zahtijeva ciljanu i delikatnu njegu te oprezno nanošenje svih proizvoda koje koristimo u svojoj beauty rutini - bez povlačenja kože, naglih i jakih pokreta, tehnikom laganog tapkanja. Tehnika je zapravo vrlo jednostavna, a uključuje nanošenje proizvoda raspoređenog u tri točkice na tri predviđene pozicije ispod oka i uz rub jagodične kosti te nježno utapkavanje formule vrhovima čistih prstiju. No, osim načina, važan je i redoslijed nanošenja preparata kojima održavamo kožu tog područja, kao i ostatka lica.



Red se mora znati

Losion za čišćenje kože uvijek bi trebao biti na prvome mjestu, kako bi se uklonile sve nečistoće koje se skupljaju tijekom dana.

Ako koristite masku za lice, nanesite je nakon čišćenja kako bi mogla doista dubinski obnoviti vašu kožu. Tek nakon maske oko očiju valja nanijeti neki od proizvoda posebno namijenjenih za njegu tog područja, poput seruma koji su prema mišljenju dermatologa odličan izbor jer su iznimno lagani, brzo se upijaju, a zbog svoje teksture i sitnih molekula omogućuju aktivnim sastojcima prodiranje u mnogo dublje slojeve kože nego što to mogu kreme.

Dovoljno ih je strateški nanijeti, ne preblizu trepavica i u malim količinama kako ne bi ušli u oči. Da bi stigli djelovati, preparate za njegu kože oko očiju treba nanijeti petnaestak minuta prije hidratantne kreme za cijelo lice, koja je posljednji korak u svakoj kompletiranoj njezi lica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:21