Moja tajna

Maša Zibar: 'Kako sam postala ovisna o kozmetici'

Maša Zibar, 30-godišnja beauty influencerica, stoji iza vloga Mashin' the Beauty s gotovo 78.000 pretplatnika na YouTubeu te s više od 91.000 pratitelja na Instagramu, a samo za Appeal otkriva kad se dogodila ljubav.
 Biljana Blivajs/CROPIX

Veliko ogledalo u holivudskom stilu s pedesetak ruževa i paleta sjenila, dvadesetak tekućih pudera, tridesetak maskara, nekoliko snopova najfinijih kistova stoje na jednoj strani, dok su na drugoj snopovi olovaka za usne i oči. Uz podložak s parfemima stoji vaza s bijelim ružama. Mašin stolić je kao iz snova, fotogeničan, organiziran, s lepezom šminke svih boja i vrsta - carstvo make-upa u kojem bi uživala svaka žena.

- Vjerujte mi, satima mogu razgledavati police u drogerijama i isprobavati make-up novitete. Nikada mi to ne dosadi - priznaje nam Maša Zibar, 30-godišnja beauty vlogerica i influencerica rodom iz Osijeka.

Baš kao što Holly Golightly tvrdi da je draguljarnica Tiffany najsigurnije mjesto na svijetu, Maša vjeruje da se u drogerijama nikome ne može dogoditi ništa loše.

Drogerije su njezina interpretacija raja, koji je prenijela u svoj dom - u svoj make-up kutak.

Zagreb, 021018.
Precko.
Masa Zibar, beauty influencerica i blogerica koja je postala ovisna o sminkanju.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs/CROPIX

Kako se to dogodilo

- Uopće ne znam kako se razvila moja ljubav prema kozmetici. Vjerojatno u jednom od brojnih pohoda u razne drogerije. Ušla bih u namjeri da samo razgledam ponudu i možda kupim neku sitnicu, a izišla bih s pretrpanom vrećom potrošivši cijeli džeparac - priča nam Maša.

Svaki njezin odlazak u drogeriju nije nikako mogao proći jeftinije od 200 kn, i to u skromnijoj varijanti.

- Tada sam još bila toliko luda da sam morala imati i isprobati svaki novi make-up koji bi izišao na tržištu. Nisam imala konkretan predmet žudnje, jednostavno sam željela imati sve novo, od preparative i dekorative, sve čega sam se mogla dokopati. Bila sam ovisna o kozmetici. No onda bi došao kraj mjeseca, htjela bih izići s prijateljima i tu bi nastala panika jer se džeparac odavno istopio na novi make-up. Onda bih žicala od sestre, brata, bake... Ali barem sam imala novi make-up - smije se Maša, koja danas stoji iza vloga Mashin' the Beauty s gotovo 78.000 pretplatnika na YouTubeu te s više od 91.000 pratitelja na Instagramu. Stoga Maša danas zapravo živi svoje snove, u vlastitom carstvu make-upa. Zapravo, ima toliko šminke da bi bez problema mogla napuniti police najbliže drogerije.

Zagreb, 021018.
Precko.
Masa Zibar, beauty influencerica i blogerica koja je postala ovisna o sminkanju.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Biljana Blivajs/CROPIX
Kad sve izvadi na hrpu, popularna blogerica ima toliko šminke da bi bez problema mogla napuniti police najbliže drogerije.

Trenutak sreće

- Puno šminke dobivam od brendova, to se sada pretvorilo u toliku masu da je meni neugodno bilo što kupovati kad već imam toliko šminke s kojom ne znam kamo ću. Dio make-upa koji najčešće koristim izložen je na stoliću za šminkanje kako bi mi bio pri ruci, jedan dio imam složen po ladicama, a dio i po kutijama. Poklanjam make-up sestri i prijateljicama - otkriva Maša, za koju je od šetanje drogerijom, bolji jedino trenutak kada joj paket s make-upom stigne na kućnu adresu.

- Kada mi stigne make-up lijepo zapakiran u kutiji, a sve je novo, mirisno i sjajno, to je za mene poseban doživljaj - ističe Maša dok oko nje skače maleni Buda, njezin shi tzu, koji se često pojavljuje u videima.

Danas, priznaje, više ulaže u preparativnu kozmetiku nego u make-up.

- Mislim da ne koristim dovoljno preparata za bore. Trebala sam mnogo ranije početi brinuti o tome. Tek kad dobijemo bore krenemo u borbu s njima, a zapravo treba početi ranije, već sa 18 godina treba prilagoditi kozmetiku - savjetuje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:53