TENIS

World Team Cup: Dodig bolji od Kunjcina

 AP PHOTO

Reprezentacija Hrvatske povela je protiv Rusije 1-0 na Svjetskom kupu nacija u Düsseldorfu nakon pobjede Ivana Dodiga nad Igorom Kunjcinom 7-6(0), 6-4. Riječ je 3. kolu Plave skupine natjecanja na kojem je Hrvatska u prva dva kola poražena od Srbije (2-1) i Njemačke (3-0), te je izgubila sve šanse za plasman u finale.

Dodigova pobjeda prva je hrvatska individualna na ovom natjecanju ove godine i treća nad Kunjcinom u četvrtom međusobnom ogledu, računajući i oglede na Challengerima. Meč je trajao ukupno jedan sat i 40 minuta, a Međugorac je u njemu imao sjajan postotak iskorištenosti break-lopti, čak 80% (4-5).

Ogled Dodiga i Kunjicina bio je jedini na rasporedu u ogledu između Hrvatske i Rusije predviđen za danas. Sutra će na teren Lovro Zovko, kako u pojedinačnoj konkurenciji, tako i igri parova.

World Team Cup, Plava skupina, 3. kolo:

Dodig - Kunjcin 7-6(0), 6-4

Murrayov četvrti poraz na zemlji



Britanski tenisač Andy Murray, četvrti na ATP ljestvici, definitivno ovogodišnji Roland Garros ne dočekuje s mnogo optimizma. Na niti jednom turniru zemljane podloge ove godine nije prošao dalje od četvrtfinala.

Izgubio je do četvrtka tri službena meča na zemlji u 2012. godini (Berdych, Raonic, Gasquet), a izgubio je i ekshibicijski meč u četvrtak na Masters Guinot Mary Cohr turniru. Podatak je time lošiji za Murrayja jer ga je sa 7-6(4), 7-6(4) pobijedio Latvijac Ernests Gulbis, koji je zadnjih mjeseci poptuno izvan forme. Također, još je gore ako se zna da je Murray imao u prvom setu 4-1 i 40-0, ali mu ništa od toga nije bilo dovoljno niti za set, a kamoli za pobjedu u meču.

Gulbis je ove godine ostvario poražavajući omjer 3-9 na ATP turnirima, a svih pet službenih dosadašnjih međusobnih mečeva dobio je Andy Murray. Na ovoj pariškoj ekshibiciji stvari su se okrenule.

Boris Becker: Murrayju, otkaži Roland Garros



Legendarni njemački tenisač Boris Becker javno je predložio britanskom tenisaču Andyju Murrayju da ne nastupi na Roland Garrosu koji počinje za nekoliko dana...

- Andy, otkaži Roland Garros. Znam da nisam niti liječnik, niti sam u njegovom taboru, ali mislim da su to dobronamjerne riječi - rekao je Nijemac koji je u svojoj karijeri osvojio sve Grand Slam titule osim ove u Parizu, gdje je u tri navrata igrao polufinalne mečeve.

- Murray ima očiglednih problema s leđima. Bilo je to vidljivo na zadnjem turniru u Rimu. Pitao sam se gdje je nestala njegova fizička spremnost, a onda sam saznao da ima bolna leđa. Nigdje leđa toliko ne nastradavaju kao na zemlji, a najteži zemljani turnir je Roland Garros. Stoga stvarno ne vidim mnogo koristi od njegovog nastupa, a on ima namjeru igrati. Mislim da bi bilo pametnije da preskoči turnir i da se spremi za Wimbledon i Olimpijske igre.

Inače, unatoč takvim leđima, Murray je u četvrtak igrao više od dva sata ekshibicijski meč s Ernestsom Gulbisom u Parizu (Murray izgubio u dva tie-breaka).

- Nitko u Roland Garrosu ne može dobiti sedam mečeva ako nije savršeno spreman. Čak niti Nadal. Zato, ako Murray nema realnih mogućnosti za naslov pobjednika, a takvog igrača samo to može zadovoljiti, ne vidim razlog zašto bi došao na Roland Garros - završio je Becker.

WTA Bruxelles: Jurak bez polufinala parova



Hrvatska tenisačica Darija Jurak nije se uspjela plasirati u polufinale igre parova na WTA turniru u Bruxellesu, koji se igra na zemljanoj podlozi. Nakon što su Jurak i Mađarica Katalin Marosi u 1. kolu izbacile prve nositeljice Čehinju Kvetu Peschke i Slovenku Katarinu Srebotnik, porasli su im apetiti, no u četvrtfinalu su ih prizemljile Katerina Bondarenko i Rumunjka Monica Niculescu. Ukrajinsko-rumunjska kombinacija na kraju je slavila 6-1, 7-6(2) za jedan sat i 27 minuta igre. Na svjetskoj rang-ljestvici parova 28-godišnja Jurak zauzima 81. mjesto.

WTA Bruxelles, parovi, četvrtfinale:

K. Bondarenko / Niculescu - Jurak / Marosi 6-1, 7-6(2)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 22:26