DRAMA U MELBORNEU

VIDEO Nalbandian poludio - sudac ga pokrao, a on reketom pogodio fotografa

Nakon što je izgubio meč Argentinac je svom snagom bacio reket i pogodio - fotoreportera. Još ranije, ludi Argentinac je zamalo reketom pogodio skupljača loptica
 AFP

Tri od pet posljednjih mečeva 2. kola u donjem dijelu ždrijeba kod tenisača otišla su u pet setova. Najzanimljivije je bilo u ogledu koji su igrali Amerikanac John Isner i Argentinac David Nalbandian, a na koncu je sljedeće kolo izborio 16. postavljeni američki tenisač koji je u petom setu slavio s 10-8. Međutim, taj meč neće biti upamćen po sjajnom tenisu, već zbog nevjerojatne odluke glavnog suca koji je kod break-lopte za Nalbandiana u petom setui napravio nevjerojatnu pogrešku. Naime, kod rezultata 8-8 u odlučujućem setu Isner je servirao kod 30-40. Servis je bio neuhvatljiv za Argentinca, ali pomoćni sudac je opravdano dosudio aut. Međutim, glavni sudac je dosudio as, što je bio povod za 'show' razbješnjelog Nalbandiana.

- Koliko moraš biti glup da tako nešto dosudiš - vikao je Nalbanidan, koji je nakon kraće prepirke zatražio provjeru, tj. 'hawk eye'. Međutim, na iznenađenje svih, dobio je odbijenicu.

- Ne može, prekasno je - rekao je sudac Nouni što je Nalbandiana potpuno izbacilo iz takta. Gledatelji su također glasno protestirali, ali nije pomoglo.... Argentinac je pozvao i supervizora Andreasa Eglija, ali se više ništa nije moglo promijeniti.

Na pauzi između gemova Nalbandian se više koncentrirao na svađu sa sucem, nego na svoj servis-gem s kojim bi ostao u meču, tako da ne iznenađuje da je to na kraju to bila i posljednja izmjena strana. I tu nije bio kraj 'spektakla'. Nakon što je izgubio meč Argentinac je svom snagom bacio reket i pogodio - fotoreportera. Još ranije, nakon što je izgubio četvrti set, ludi Argentinac je zamalo reketom pogodio skupljača loptica, a kad mu je ovaj vratio reket, iste sekunde ga je bacio u publiku.

Nakon meča Argentinac je rekao:

- Ne razumijem kako je sudac mogao onako glup ispasti. Valjda želi da mu se fotografija pojavi u novinama, jednostavno ne mogu naći nijedan drugi razlog zašto je to napravio. Nouni definitvno nije sudac za Grand Slam turnire - rekao je Nalbandian dodavši:

- Čak mi je i Isner u onom trenutku rekao 'provjeri da li je bio aut'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 16:50