TENISKA TROJKA

U petak ih optužili za namještanje, a u nedjelju osvajali naslove!?

Azarenka, Cibulkova i Tipsarvić - troje od četvero slavodobitnika na WTA i ATP turnirima prošloga tjedna našli su se na fantomskoj listi Teniske jedinice za poštenje (TIU)
 AP

Cibulkova je nakon optužbe stigla do prvog naslova u karijeri, Tipsarević drugi, a Azarenka treći u sezoni.

Marin Čilić spomenuo je u reakciji na listu “sumnjivih tenisača i tenisačica” motiv. “Sada ću davati još više”, kazao je. Slično razmišlja i Ivo Karlović.

Naime, troje od četvero slavodobitnika na WTA i ATP turnirima prošloga tjedna našli su se na fantomskoj listi Teniske jedinice za poštenje (TIU).

Slovakinja Dominika Cibulkova, koju TIU drži na oku, slavila je u Moskvi prvi naslov karijeri. Za to je spakirala u džep 118.000 dolara, umanjenih za porez.

Azarenka je u Luksemburgu osvojila mnogo manje, “samo” 37 oporezivih tisuća, ali je kao četvrta igračica svijeta sigurno dobila barem tri puta veću novčanu garanciju za dolazak na turnir najniže, International kategorije WTA-a. Prvi nositelj i pobjednik Moskve Tipsarević možda nije dobio “startninu”, ali se zadovoljio sa 132.160 “zelembaća”.

Poanta? Može biti u motivu, ali stvari možemo promatrati i kroz prizmu novaca. Treba li takvim ljudima kladionica u životu? Prosudite sami...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:06