GEM SET HRVATSKA

SAMO NEKOLIKO DANA DO VELIKOG SPORTSKOG SPEKTAKLA Najveće sportske zvijezde zaigrat će tenis protiv legendarnih tenisača, poznati su i parovi

 Getty Images

Veliki humanitarni i sportski spektakl Gem Set Hrvatska održat će se na zagrebačkoj Šalati 12. lipnja, a od danas su poznati i sastavi sportskih parova koji će sudjelovati u natjecateljskom dijelu projekta. Put do pobjednika sigurno neće biti nimalo lak jer će najveće sportske zvijezde zaigrati tenis u paru s najboljih hrvatskim tenisačima, a ovaj će susret posebno obradovati djecu iz Tordinaca koja će, zahvaljujući njima i brojnim partnerima projekta, napokon dobiti veliko multifunkcionalno igralište, javili su organizatori turnira.

Igra će se odvijati u četiri skupine, u formatu super tie-break, a samo prvi par u svakoj grupi nastavlja natjecanje dalje do velike završnice. Nositelji Grupe A su Marin Čilić i Luka Modrić, a u svojoj će skupini zaigrati s još dva zvjezdana para – Lovrom Zovkom i Ivanom Klasnićem te Jelenom Kostanić Tošić i Lovrom Milošem.

Nositelji Grupe B su Mate Pavić i Andrej Kramarić, u njihovoj će skupini zaigrati i Mario Mandžukić koji će uskoro saznati svog teniskog partnera te Tena Lukas i Marijo Možnik.

Grupu C predvode Ivan Dodig i Dario Šarić, a borit će se protiv Dejana Lovrena čiji se partner još uvijek ne zna te Valenta Sinkovića koji će također ubrzo saznati svog partnera. Za nositelje četvrte Grupe D izvučeni su Ivan Ljubičić i Ivan Perišić, a s njima će igrati Mate Delić i Bojan Bogdanović te Iva Majoli i Mateo Kovačić.

Početak programa predviđen je u 12 sati kad se otvara Tennis Village s organiziranim besplatnim radionicama za djecu pod vodstvom trenera TK Top Spin i hrvatskih teniskih zvijezda. U podne će krenuti i sportske radionice u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Na centralnom teniskom terenu u 14 sati, posjetitelje očekuje teniska poslastica, egzibicijski meč naših proslavljenih tenisača, a u 16 sati započet će turnir i natjecanje u grupama naših proslavljenih sportaša.

Velika završnica, polufinalni i finalni meč, započet će u 18 sati, uz prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije. Program će završiti dodjelom nagrada, a na Šalati će tijekom dana biti još drugi brojni zabavni sadržaji kao mogućnost upoznavanja i fotografiranja sa svojim sportskim idolima.

Gem Set Hrvatska je humanitarno i sportsko druženje, a prikupljenim sredstvima izgradit će se multifunkcionalno sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu. Pokrovitelji projekta su Ured Predsjednice RH, Grad Zagreb, HTZ, Kineziološki fakultet u Zagrebu, Hrvatski teniski savez, dok su partneri projekta Lošinj Hotels & Villas, Foreo, Euroherc, Harvey Norman, Privredna banka, Jamnica, HEP, Gillette, Meggle i La Roche Posay. Medijski partneri, koji prate i podržavaju rad Zaklade Marin Čilić te turnir Gem Set Hrvatska, su Jutarnji list i Gloria te Antena Zagreb i Narodni radio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:40