BEZ DLAKE NA JEZIKU

NOVI VELIKI SKANDAL U TENISKOM SVIJETU Lansirane teške optužbe na račun Rafaela Nadala: 'On je pao na dopingu'

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 19: Rafael Nadal of Spain walks off court after losing his first round match against Fernando Verdasco of Spain during day two of the 2016 Australian Open at Melbourne Park on January 19, 2016 in Melbourne, Australia. (Photo by Michael Dodge/Getty Images)
 Michael Dodge/Getty / 2016 Getty Images

Ubrzo nakon što je Rafael Nadal javno spustio Mariji Šarapovoj zbog javnog priznanja za korištenje nedopuštenog sredstva (melodonij), stigle su nove optužbe na račun slavnog španjolskog tenisača da je on koristio doping i prošao nekažnjeno.

Odaslala ih je bivša francuska ministrica sporta Roseyln Bachelot. Ona tvrdi da je Nadal pao na dopinškom testu još prije tri godine.

"U teniskom se svijetu za doping sazna kad igrač ili igračica ne igraju mjesecima zbog navodne ozljede. Nadal je 2013. godine imao ozljedu zbog koje nije igrao sedam mjeseci, a svi mi znamo da je zapravo bio pozitivan na doping“, rekla je Bachelot na francuskoj televiziji.

Nije to prvi put da se Nadala proziva za doping, ali uglednom španjolskom tenisaču nikad nije ništa dokazano. Ni samo Bachelot nije podastrla apsolutno nikakve dokaze za ovakve optužbe.

"Ne znam koji su njezini motivi za ovakve riječi, ali očito nema pojma o sport. Naši odvjetnici su već spremni, a ta žena je glupača“, izjavio je Toni Nadal, ujak slavnog tenisača i ujedno i njegov trener.

Podsjećamo, sam Nadal je komentirajući priznanje Šarapove rekao:

"Moj liječnik prati svaku promjenu o zabranjenim supstancama, a ja sto posto vjerujem svom timu i znam što unosim u organizam. "Teško je zamisliti da se nešto takvo može dogoditi, ali pogreške se događaju. Trebala bi biti kažnjena. Želim vjerovati da se radi o pogrešci, da ona to nije namjerno činila. No, očigledno se radi o nemaru. Zbog toga mora odgovarati".









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 12:24