ATP/WTA TURNIRI

Nishikori pomeo Bernarda Tomica, Federeru se žurilo...

Prva četiri nositelja ATP turnira u australskom Brisbaneu izborili su nastupu u polufinalu, a ni 24 sata nakon što se mučio za pobjedu nad Johnom Millmanom, Roger Federer je prepustio samo gem Jamesu Duckworthu.

Najviše muke prošao je štićenik Ivana Ljubičića, Kanađanin Miloš Raonić, koji je u meču s jednim breakom, tek u tie-breaku trećeg seta slomio otpor Australca Samuela Grotha te izborio svoje mjesto u polufinalu, u kojem će mu suparnik biti Japanac Kei Nishikori.

ATP Brisbane - četvrtfinale:

Roger Federer (Švi/1) - James Duckworth (Aus) 6-0, 6-1

Kei Nishikori (Jap/2) - Bernard Tomić (Aus) 6-0, 6-4

Miloš Raonić (Kan/3) - Samuel Groth (Aus) 7-6 (5), 3-6, 7-6 (2)

Grigor Dimitrov (Bug/4) - Martin Kližan (Slk) 6-3, 6-4

WTA Auckland: Wozniacki i Venus Williams u finalu

U subotnjem finalu WTA turnira u Aucklandu za naslov će se boriti dva bivša "broja 1", Dankinja Caroline Wozniacki i Amerikanka Venus Williams.

Iako je izgubila prvi set i zaostajala za jedan break na početku drugog seta polufinalnog dvoboja s Čehinjom Barborom Zahlavovom Strycovom, Dankinja Caroline Wozniacki izborila se za svoje 38. finale u karijeri pobjedivši češku tenisačicu s 4-6, 6-3, 6-4.

Dankinju u dvoboju za naslov čeka Venus Williams koja je uvjerljivom 6-0, 6-3 pobjedom nad sunarodnjakinjom Lauren Davis stigla do svog 76. finala. U prethodnih pet međusobnih dvoboja Williams je svaki put pobjeđivala Waozniacki, a posljednji put su se sastale prošle godine na turniru u Dubaiju, kad je bilo 6-3, 6-2 za Williams.

WTA Shenzen: Halep i Bacsinszky za naslov

Rumunjska tenisačica Simona Halep i Švicarka Timea Bacsinszky borit će se za naslov pobjednice WTA turnira u kineskom Shenzenu.

Švicarka Timea Bacsinszky "pokvarila" je idealan scenarij svakog organizatora teniskih turnira: obračun prve dvije nositeljice na naslov. Iskusna 25-godišnjakinja u polufinalu WTA turnira u kineskom Shenzenu sa 6-4, 6-4 je nadigrala dvostruku wimbledonsku pobjednicu i 4. tenisačicu svijeta, Čehinju Petru Kvitovu.

Prva nositeljica Simona Halep nije dopustila da se njoj dogodi nešto slično. Rumunjka je s uvjerljivih 6-2, 6-3 svladala mladu, brzo uspinjuću novu kinesku tenisku zvijezdu Saisai Zheng te plasmanom u svoje 15. finale u karijeri nagovijestila da je pred njom još jedna odlična godina.

Poljska protiv SAD-a u finalu Hopman Cupa

Poljska reprezentacija trebala je jednu pojedinačnu dvoboju u srazu s Francuskom za proboj u finale Hopman Cupa, a donio ju je najbolji poljski tenisač Jerzy Janowicz svladavši Benoita Pairea sa 6-4, 7-6 (6).

U reprizi prošlogodišnjeg finala, branitelj naslova pobjednika Hopman Cupa, mješovita teniska reprezentacija Francuske, trebala je maksimalnu pobjedu protiv Poljske za mogućnost ponovnog plasmana u finale, ali njihove je nade srušio najbolji poljski igrač Jerzy Janowicz. Svladavši Benoita Pairea sa 6-4, 7-6 (6) Janowicz je odveo Poljsku do drugog uzastopnog finala.

Posljska je na kraju izgubila dvoboj, jer je Alize Cornet svladala Agnieszku Radwansku sa 6-4, 2-6, 7-5, a iako su osvojili prvi set mješovitih parova (6-4) Radwanska i Janowicz su predal meč.

U subotnjem finalu Poljskoj će se suprotstaviti Amerikanci Serena Williams i John Isner, najbolja reprezentacija skupine A.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:07