WTA QUEBEC

NEZADRŽIVA LUČIĆ-BARONI Mikica sredila Karatančevu i ušla u prvi polufinale nakon 15 godina!

 AFP

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u polufinale WTA turnira u Quebecu svladavši u četvrtfinalu Kazahstanku Sesil Karatančevu s 7-5, 6-0.

Lučić-Baroni (32) je došla i do četvrte pobjede u petom međusobnom srazu s Bugarkom koja nastupa pod kazahstanskom zastavom. Makarka je dobila neizvjestan prvi set, a potom u drugom setu protivnici nije dala niti jedan gem, te se za samo 67 uvrstila u polufinale.

Plasmanom u osminu finala posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena, Mirjana Lučić-Baroni napredovala je za čak 41 poziciju na novoj WTA ljestvici na kojoj je trenutno 80. tenisačica svijeta, a nakon Quebeca će biti još bolje plasirana.Lučić-Baroni je sada najbolje rangirana hrvatska tenisačica, ukoliko ne računamo Ajlu Tomljanović koju WTA još uvijek vodi kao Hrvaticu, no samo je pitanje dana kada će dobiti australske papire.

Mirjanu u polufinalu čeka Nijemica Julia Görges koja je eliminirala Čehinju Andreju Hlaváckovu s 6-7 (6/8), 7-5, 6-2. U karijeri ima dva davna naslova iz Bola na Braču (1997, 1998).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:01