PBZ ZAGREB INDOORS

Melzer otkazao, Marin Čilić se ugurao među nositelje

Prošlogodišnji finalist ATP turnira u Zagrebu, najbolji austrijski tenisač Juergen Melzer nije se uspio oporaviti od ozljede ramena, zbog koje nije igrao još od turnira u Šangaju održanog početkom listopada prošle godine, te je morao otkazati nastup na ovogodišnjem izdanju Zagreb Indoorsa koji počinje u ponedjeljak, a njegovim otkazivanjem branitelj naslova Marin Čilić je promoviran u krug nositelja.

Osim finala 2013. godine, Melzer je u četiri nastupa u Domu sportova jednom bio polufinalist (2010.), a 2012. njegov put iz kvalifikacija zaustavljen je u četvrtfinalu.

Umjesto Melzera izravno je u glavni ždrijeb ušao Slovenac Blaž Kavčič, koji je prošle godine u Zagrebu stigao do svojeg četvrtog četvrtfinala na ATP turnirima, u kojem ga je svladao kasniji pobjednik turnira, naš Marin Čilić.

Ante Pavić dobio pozivnicu

Mladi hrvatski tenisač Ante Pavić dobio je pozivnicu organizatora za glavni ždrijeb pojedinačnog ATP turnira Zagreb Indoors, koji 3. veljače počinje u Domu sportova.

Ante Pavić (24) je 229. na ATP ljestvici, a on je vlasnik zadnje, treće pozivnice nakon što su organizatori prve dvije dodijelili također hrvatskim tenisačima - 17-godišnjem Davis Cup reprezentativcu Borni Čoriću i 20-godišnjem Mati Deliću.

"Kandidati za posljednju pozivnicu bili su Toni Androić i Pavić. Odlučili smo se za Antu jer je imao odlične rezultate u drugom dijelu prošle sezone, a imao je i vrlo dobar nastup u kvalifikacijama Australian Opena. Svima im želim da se što lakše i brže opuste pa će igrati još bolje. Znam da to nije lako, pogotovo ne na ovakvom turniru, koji nikada nije bio jači, ali oni to mogu", rekao je pomoćnik direktora turnira Goran Ivanišević.

Anti Paviću će ovo biti drugi nastup u glavnom ždrijebu ATP turnira, a premijerni nastup imao je prošle godine u Newportu, gdje se do glavnog turnira probio kroz kvalifikacije. Na Zagreb Indoorsu se pet puta bezuspješno pokušao kvalificirati za glavni ždrijeb, a najbliže je bio prošle godine, kad ga je u posljednjem kolu kvalifikacija pobijedio Filip Veger.

"Drago mi je da su Branimir Horvat i Goran Ivanišević prepoznali moje dobre igre krajem prošle godine. Pozivnicu nisam očekivao, ali sam joj se nadao. Drago mi je da sam dobio priliku okušati se protiv ponajboljih igrača na svijetu i na tome se zahvaljujem. Vjerujem da će mi iskustvo iz Newporta biti od pomoći“, izjavio je Ante Pavić.Ždrijeb za glavni turnir pojedinaca bit će održan u subotu, 1. veljače, a istog dana započinju i kvalifikacijski mečevi.

Ovogodišnji ATP turnir u Zagrebu bit će jedan od najjačih u povijesti jer će nastupiti svi naši najbolji igrači na čelu s Ivanom Dodigom i Marinom Čilićem, te Kanađanin Miloš Raonić, Nijemac Tommy Haas i branitelj naslova Rus Mihail Južnij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 01:05