SERENA BEZ PROBLEMA

Makarova rutinski izbacila otrovanu Azarenku

 AFP

Ruskinja Jekaterina Makarova nastavila je svoj pobjednički niz na US Openu izbacivanjem još jedne nositeljice. Makarova je kolo ranije eliminirala Eugenie Bouchard, kojoj su zbog vrtoglavice i iscrpljenosti morali mjeriti tlak na terenu, a sada je dobila Viktoriju Azarenku, koja je pak patila od trovanja hranom. Makar, Bjeloruskinja to nikako nije htjela uzeti kao ispriku.

- Igrala sam najbolje što sam mogla, ali Makarova je zasluženo pobijedila jer je igrala puno bolje od mene - rekla je Azarenka, inače dvostruka finalistica u Flushing Meadowsu, ali koja će ovim raspletom, odnosno zbog gubitka bodova na novoj WTA ljestvici ispasti iz Top 20 na svijetu.

Makaraova je, pak, u svom petom pokušaju prvi puta prošla četvrtfinale na Grand Slam turnirima, a u New Yorku ove godine još nije izgubila set.

Ne toliko eksponirana Ruskinja do sada je u karijeri osvojila samo dva WTA turnira, Eastbourne 2010. i Pattaya 2014., ali zato u parovima ima osvojen Roland Garros 2013, kao i Australian Open u miksu.

U polufinalu će igrati protiv Serene Williams koja je otpuhala Talijanku Flaviju Pennettu.

ČETVRTFINALE (ž): Makarova (17) - Azarenka (16) 6:4, 6:2, S. Williams (1) - Pennetta 6-3, 6-2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 07:20