RIJEČI UTJEHE

Karlović: Visina ima prednosti, ali i mana

 Reuters

Treće kolo ATP Masters 1000 turnira u Miamiju bilo je i posljednje za Ivu Karlovića od kojeg je sa 7-6(5), 6-3 nakon 86 minuta igre bolji bio Španjolac David Ferrer.

Karlović tijekom cijeloga meča nije izborio niti jednu loptu za oduzimanje servisa, što je u kombinaciji sa samo (za njega) deset asova i 31 neprisiljenom pogreškom bilo previše da bi se svladao 15. nositelj turnira. Hrvatski je tenisač u cijelome meču osvojio samo devet od ukupno 39 poena s osnovne linije...

- Nisam 'ubijao' lopticu prilikom vraćanja servisa, a to je ono što me razočarava budući da sam zadovoljan načinom na koji sam servirao - veli Karlović koji je nedjeljnu večer proveo gledajući NBA utakmicu Miami Heata i Toronto Raptorsa.

Domaći Heat slavio je 97-94 pobjedu, a Karlović se istom nije mogao pohvaliti protiv 175 cm visokog Španjolca. Da je, u sljedećem bi se kolu ogledao protiv Rafaela Nadala.

- Sigurno da visina ima svojih prednosti - veli najviši tenisač svijeta (208 cm) i nastavlja:

- Ali je pritom nedostatak rad nogu, a mnogo više moram raditi u tom segmentu igre. Kao i u svemu ostalome i visina ima svojih pozitivnih i negativnih strana. Tenis je sport kojim se svi mogu baviti - visoki, niski, mali i veliki, pitanje je samo kako ćete svoju prednost iskoristiti.

Karlović i Ferrer do sada su igrali dva puta, a u oba je ogleda pobjeda otišla na stranu 33 centimetra nižeg španjolskog tenisača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 15:43