ATP MASTERS 1000

IZNENAĐENJE U ŠANGAJU Karlović u tie-breaku trećeg seta dobio hrvatski derbi protiv Čilića

Ivo Karlović pomalo je iznenađujući pobjednik hrvatskog derbija u prvom kolu Masters 1000 turnira u Šangaju. Najviši igrač na Touru svladao je pobjednika US Opena Marina Čilića 7-5, 2-6, 7-6().

Prvi je set odlučen breakom u 11. gemu. U najduljem gemu meča Karlović je imao jedine dvije svoje break-prilike u meču i iskoristio drugu. Čilić se vratio u drugom setu, napravio break za 3-1 te još jedan za potvrdu seta. Kada se činilo da je preuzeo kontrolu u meču, dogodilo mu se ono što se protivnicima Ive Karlovića često događa - Dr. Ivo mu je “sakrio loptu”.

Zagrepčanin u trećem setu nije izgubio poen nakon prvog servisa (19 od 19), a i na drugom je bio vrlo solidan (9 od 14). Čilić je došao do tie-breaka spasivši dvije Karlovićeve break-prilike, ali u 13. mu igri nije bilo spasa. Ivo je s dvostrukim mini-breakom odjurio do 6-1 i lako došao do vrijedne pobjede.

Karlović je tako došao do druge Top 10 pobjede ove godine, nakon što je na startu sezone svladao Tomaša Berdycha. U drugom ga kolu čeka Tajvanac Yen-Hsun Lu. Čilić se, pak, vraća u Europu i čeka nastupe u Valenciji, Parizu te na završnom turniru sezone u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:30